Manon Raatjes: ,,Meedenken en meevoelen.
Manon Raatjes: ,,Meedenken en meevoelen." Privé

Makelaar voor een Uur Manon Raatjes: ,,Aandacht en empathie voor de klant"

31 januari 2020 om 09:21 Advertorial_2

Woningmakelaar Manon Raatjes is actief in de regio Soest en Baarn namens Makelaar voor een Uur. Het concept van dit jonge, landelijk opererende makelaarskantoor, is gebaseerd op een vast kostentarief. Onlangs verkocht Manon het huis van Alex Hensen Verbaten uit Lelystad.

Peter Beijer

Een huis verkopen dat doe je niet zomaar. De deskundigheid van een ervaren makelaar is onbetaalbaar. In dit geval is het overigens zeer betaalbaar, want met de hulp van Manon Raatjes had Alex Hensen Verbaten zijn woning in Lelystad binnen twee maanden verkocht.

Hoewel Manon Raatjes vooral in de regio Midden-Nederland werkt, moest zij zich voor de verkoop van het huis van Alex verdiepen in de regio Flevoland. ,,Juist dat beviel mij", vertelt hij. ,,Manon had zich verdiept in de regio, wist de details. Ik kon merken dat zij onderzoek had gedaan. Manon werkt goed en volgens een strakke tijdsplanning. Ze geeft deadlines. Je weet waar je aan toe bent en dat ze serieus met de verkoop bezig is."

AFSPRAAK THUIS Manon: ,,Wanneer iemand zijn huis wil verkopen dan is de afspraak bij de klant thuis. Daar vindt de verkoopwaardebepaling in samenspraak met de klant plaats en daarbij hou ik ook rekening met de emoties van de klant. Een woning kopen of verkopen is spannend, dat gebeurt maar een aantal keer in een mensenleven."

TRANSPARANT VERDIENMODEL Makelaar voor een Uur, aangesloten bij brancheorganisatie VastgoedPRO, onderscheidt zich volgens Manon in het transparante en eerlijke verdienmodel. ,,Wij verlenen twee diensten. De promotie via Funda, het maken van de foto's, de teksten, het onderhandelen, verkopen en passeren bij notaris. Wij regelen alles van A tot Z. De kosten hiervoor zijn 1750,00 euro. Dit bedrag is ongeacht de waarde van de woning en inclusief btw en opstartkosten. Onze andere dienst is het organiseren en faciliteren van de bezichtiging. Een bezichtiging duurt circa één uur, daar komt onze naam vandaan. Voor een bezichtiging is het tarief 148,00 euro. De prijs voor het totaal aantal bezichtigingen bedraagt nooit meer dan 2000,00 euro. Kortom: De klant betaalt bij ons nooit meer dan 3750,00 euro, ongeacht de waarde van de woning of het aantal (extra) uren aan bezichtiging. Op onze backoffice worden alle administratieve handelingen verricht. Daarom hebben wij ook geen kantoor op locatie."

TIPS Alex is te spreken over de tips die hij kreeg. ,,Ik heb mijn huis verkocht omdat ik samen ben gaan wonen. Mijn woning was qua inrichting een typische vrijgezellenhuis met veel bonte kleuren. Manon gaf mij tips om de inrichting neutraler te maken, dat zou het huis beter verkoopbaar maken. Die raad heb ik opgevolgd en is zeker doorslaggevend geweest. Ik ben bijzonder tevreden over haar duidelijke handelswijze."

DIVERSITEIT Manon geniet elke dag van het makelaarsvak. ,,De diversiteit van dit vak is het leukste. Geen dag is hetzelfde. Ik hou in gedachten dat de verkoop of de aankoop van een woning een beslissing voor langere tijd is. Dat vereist aandacht en empathie voor mijn klant. Je moet je in de mensen verdiepen en ze begrijpen. Meedenken en meevoelen."

Alex: ,,Ik moest mijn inrichting neutraler maken. Binnen twee maanden was mijn huis verkocht.
Manon Raatjes kreeg de opdracht om dit huis in Lelystad te verkopen. Dat lukte de Soester makelaar mede dankzij praktische tips die ze haar klant gaf.
advertentie
advertentie