Leerlingen van de Carolusschool hielpen in 2019 ook mee.
Leerlingen van de Carolusschool hielpen in 2019 ook mee. Eempers

Zomerschoon opruimactie krijgt vervolg

30 januari 2020 om 13:02 Natuur en milieu

SOEST Ook dit jaar organiseert de gemeente Soest de actie Zomerschoon: in 2020 op zaterdag 4 april. Tijdens Zomerschoon steken overal in Soest en Soesterberg inwoners overdag de handen uit de mouwen om de eigen buurt schoner, leuker, mooier en gezelliger te maken. De één doet dat een uurtje, de ander een hele dag. Hoeveel en wat een inwoner doet, dat bepaalt hij of zij zelf.

Wethouder Aukje Treep opent op zaterdag 4 april het ontbijt en steekt zelf die dag ook de handen uit de mouwen. ,,Het schoonhouden van Soest en Soesterberg is een taak van de gemeente, maar extra hulp is ook dit jaar weer zeer welkom." Meedoen is heel eenvoudig. Aanmelden kan online via www.aanmeldenbijsoest.nl/zomerschoon. De gemeente probeert inwoners te ondersteunen. ,,In ieder geval met schoonmaakmateriaal én een snelle afvoer van verzameld zwerfvuil of groenafval."

Om vol energie aan de slag te kunnen gaan, is er op zaterdagochtend 4 april van 9.30 uur tot 10.30 uur het speciale 'Zomerschoon-ontbijt' in het gemeentehuis van Soest (Raadhuisplein 1). Deelnemers zijn van welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Op vrijdag 3 april kunnen de basisscholen in Soest en Soesterberg met hun leerlingen ook weer meedoen met Zomerschoonactie. De scholen zijn al per mail uitgenodigd. Al zeven scholen hebben zich inmiddels aangemeld.

advertentie
advertentie