gitaren en gitaareffecten
gitaren en gitaareffecten Joël Floor

Brandstof Jamsessies trapt af met gitaar-workshop

27 januari 2020 om 10:53 Muziek Deel je nieuws

Soest – Op vrijdag 7 februari start er een nieuw seizoen van de Brandstof Jamsessies. Jonge muzikanten kunnen op deze maandelijkse avond, samen muziek maken en hun eerste stappen in het muzieklandschap zetten. Voorafgaand aan de jamsessie is er een workshop voor gitaristen.

De workshop wordt gegeven door sessie-gitarist en bandleider Joël Floor. Deze ervaren muzikant geeft de deelnemers een praktische introductie over over het gebruik en de juiste toepassing van gitaar-effecten en sounds. De deuren van workshoplocatie 'Het Derde Erf' aan de Birkstraat 125 in Soest gaan om 18:30 uur open. De gratis workshop start om 19:00 uur en duurt naar verwachting tot 20:00 uur.

Aansluitend opent de sessie-band van Brandstof op dezelfde locatie de jamsessie. Tijdens dit vrij toegankelijke muziekfeest kunnen dj's, producers, singer/songwriters of rappers laten horen wat ze in huis hebben. Ook kunnen gitaristen, toetsenisten, bassisten, drummers of zangers/zangeressen hun plek innemen tijdens de jamsessie.

Brandstof is een project van RegioCultuurCentrum Idea. Met de maandelijkse workshop en jamsessie avonden wil de stichting jongeren tussen de 12 en 20 jaar laten ervaren hoe het is om samen muziek te maken. Brandstof biedt de jongeren een podium en helpt ze ook verder in hun muziekcarrière dankzij de professionele begeleiding van bandcoaches, workshopleiders en muzikanten.

Naast de avond op 7 februari staan er ook workshops en jamsessie-avonden op de planning op vrijdag 6 maart en vrijdag 3 april. De thema's van de workshops zijn dan respectievelijk songwriting en zang. De avonden zijn gratis toegankelijk en gericht op jongeren tussen de 12 - 20 jaar, waarbij het speelniveau is niet zo belangrijk is.

Ga voor meer informatie naar http://ditisbrandstof.com of stuur een e-mail naar info@ditisbrandstof.com

advertentie
advertentie