Niet op de foto: Jaap de Boer, Maaike de Boer, Richard Hill en Robin Roskam
Niet op de foto: Jaap de Boer, Maaike de Boer, Richard Hill en Robin Roskam De Duinkikkers

Uitstekend zwemweekend voor Duinkikkermasters!

26 januari 2020 om 23:39 Overig Deel je nieuws

Het masterszwemmen bij De Duinkikkers is groeiende en het aantal wedstrijdzwemmende volwassenen wordt jaarlijks groter. Een mooie ontwikkeling, die ook afgelopen weekend in Rotterdam positief tot uiting kwam. In Rotterdam, daar waar de ONMK korte baan op het programma stond, kwam de grootste ploeg ooit tijdens een nationale masters titelstrijd in actie. De sfeer en de gunfactor binnen het team was groots, waardoor een sterk collectief genoot van een mooi zwemweekend.

Echter, niet alleen in Soest wordt de masterstak binnen de zwemsport groter, want ook het algehele niveau is de afgelopen jaren flink omhoog gegaan. Nationale titels zaten er ditmaal helaas niet in voor onze dorpsgenoten, maar met vijfmaal zilver en acht keer brons was het toch een sucesvol toernooi. 

Annet Verhoeven - Steggerda was wederom goed op dreef. De grootverdiener in medailles was dit toernooi opnieuw goed voor driemaal zilver (50 vlinder, 100 wissel en 200 school) en driemaal brons (50 vrij, 50 school en 100 school). Maaike de Boer verraste met zilver op de 200 school, vooral doordat ze ook nog eens haar eigen clubrecord ruimschoots wist te verbreken. Als klap op de vuurpijl pakte ze ook nog brons op de 200 wissel. Inge Roskam en Jaap de Boer gingen met respectievelijk zilver en brons op de 50 school en 50 vlinder naar huis.

De overige drie bronzen medailles werden behaal door de estafetteploegen. De heren pakten brons op de 4x50 vrij (Richard Hill, Marcel Brittijn, Robert de Brauwer en Mathieu Rikken) en 4x100 vrij (Connor Elemans, Ruben de Boer, Jeffrey Roest en Mathieu Rikken), terwijl op laatstgenoemde afstand ook Rachel Trapman, Inge Roskam, Annet Verhoeven-Steggerda en Saskia op den Velde naar een bronzen plaats zwommen.

Naast de medailles werden er ook veel persoonlijke records verbroken. Zo waren daar bijvoorbeeld de uitstekende verbeteringen van Richard Hill en Robin Roskam op de 400 meter vrije slag. Het uitstekende toernooi geeft de ploeg vertrouwen dat ze ook in mei hard kunnen zwemmen, als de ONMK lange baan gepland staat in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. 

advertentie
advertentie