Grondstoffenunits voor de 3e Van der Huchtschool
Grondstoffenunits voor de 3e Van der Huchtschool Peter Beijer

Grondstoffenunits voor 3e Van der Huchtschool

14 januari 2020 om 23:04 Natuur en milieu Deel je nieuws

SOEST - Ook de 3e Van der Huchtschool aan de Valeriaanstraat is aan de slag gegaan om een afvalvrije school te worden. Maandagmorgen 13 januari werden de grondstofunits gebracht en werd er afscheid genomen van de traditionele vuilcontainer.

De vrachtwagen van Stork Metaal Soest staat geparkeerd voor de ingang van de school om de grondstoffenunits af te leveren. De verrijdbare units worden door de oudste leerlingen naar de lokalen gereden. Vanaf dit moment wordt het allemaal anders op de school aan de Valeriaanstraat. Er wordt daadwerkelijk op de bron gescheiden.

Schoolleider Dik Lusschen vertelt aan ouders en leerlingen een enthousiast verhaal over het nut van afval scheiden. Hij roemt bovendien ‘meneer Rob’ (Kleinegris) die zo vasthoudend is geweest om hem te overtuigen het schoolafval bij de bron te scheiden.

De 3e Van der Huchtschool sluit aan bij de basisscholen in Soest die gezamenlijk de intentie hebben om afvalvrij te worden. Dat gebeurt door bij de bron te gaan scheiden en hiervoor zijn de grondstoffenunits de school ingebracht.
De docent/acteur/bioloog Theodoor Braaksma, alias Koos de Vuilnisman, komt binnenkort bij de 3e Van der Hucht om zowel de leerlingen als de leerkrachten duidelijk te maken wat het belang is van afvalscheiding.

Zo doceert Koos over de verschillende verpakkingen die wij tegenkomen bij het boodschappen doen. Alle groepen worden bezocht met een boodschap die voor zowel voor groep 1 als 8 zeer goed is te bevatten. Elke groep wordt op eigen niveau bijgepraat, en dat allemaal met ’n bijpassende rap of lied.

Alle scholen in Soest afvalvrij is een initiatief van de Stichting Van Afval naar Grondstof (VAnG). Rob Kleinegris, aanwezig namens VAnG: ,,Door alle scholen in Soest afvalvrij te krijgen is er een generatie die bewust is van de noodzaak van afvalrecycling. Zo kunnen wij de aarde op een schone manier doorgeven aan de mensen die na ons komen.

Meer informatie: www.moederaardegezond.nl

Startklaar om afval bij de bron te scheiden
advertentie
advertentie