Winterwandeling voor het goede doel
Winterwandeling voor het goede doel Peter Beijer

Wandelen voor ALS

10 januari 2020 om 15:04 Evenementen Deel je nieuws

SOEST- Het kan ons allemaal overkomen. je bent redelijk fit, je leidt een actief sociaal leven en toch krijg je als donderslag bij heldere hemel de diagnose ALS. Dat overkomt per jaar 3 per 100.000 Nederlanders. Dat zijn omgerekend ongeveer 10 nieuwe patiënten per week.
Dit overkwam ook de Soester Jan Jager. Hij vond het belangrijk om iets voor zijn mede-patienten te doen want zo lang mogelijk thuis blijven wonen, dat wil iedereen. De stichting ZoalsJan geeft vorm aan de mooie gedachte van Jan Jager want ALS-patiënten hebben snel hulpmiddelen nodig. Afhankelijk van de fase van de ziekte kun je denken aan een aangepaste personenbus, sta-op-stoel, douche-/toiletstoel, een drink- en/of eethulpmiddel, een spraakcomputer en nog veel meer.


Het probleem is dat de behoeften van patiënten door het grimmige verloop van de ziekte in zeer korte tijd kunnen veranderen. In de praktijk moeten ze vaak te lang wachten op hun hulpmiddelen. En wachten is juist iets wat ALS-patiënten zich niet kunnen veroorloven. Patiënten schaffen noodgedwongen veel hulpmiddelen zelf aan. Dat is kostbaar en voor veel patiënten niet mogelijk. Daarom hebben ALS-patiënten jouw hulp nodig...!

Kom heerlijk wandelen door de Soester Duinen met het hele gezin, alleen of samen met vrienden voor dit goede doel.
Na een welkomstdrankje maak je een wandeling van 5 of 10 km door het bos en de duinen De route is duidelijk uitgezet en wordt begeleid. Onderweg is er stopplaats waar we iets lekkers hebben, een beker Gluhwein en limonade voor de kinderen. Eenmaal uitgewandeld kun je genieten van een heerlijk stampotbuffet bij het restaurant de Soester Duinen.
Vertrek 10 km is om 14.00 uur, vertrek van de 5 km is om 15.00 uur.
Inschrijven kan tot zondag 2 feb 2020 via joopdewit007@ziggo.nl
Alle opbrengsten gaan naar Holland4ALS.

advertentie
advertentie