Wesley Dijs eindigde op het NK afstanden bij de eerste vijf en mag naar Calgary.
Wesley Dijs eindigde op het NK afstanden bij de eerste vijf en mag naar Calgary. Neeke Wassenbergh

Wesly Dijs nadert de wereldtop

31 december 2019 om 10:40 Overig

SOEST Met een vierde plaats op de 1500 meter en een zevende plek op de 1000 meter presteerde Wesly Dijs uitstekend op het NK afstanden. De 24-jarige schaatser uit Soest verbeterde twee keer zijn persoonlijke record. Voor deelname aan het WK afstanden was het net niet genoeg, wel mag Dijs in februari meedoen aan de worldcup in Calgary.

Peter Pos

,,Daar ben ik heel erg blij mee. Calgary is één van de snelste banen ter wereld en daar heb ik nog niet eerder gereden. Daar wil ik nog sneller gaan. Bovendien mag ik nu in de A-groep starten, omdat ik bij de worldcup in Astana tweede werd in de B-groep."
Op het NK stond Dijs tegenover de grote favoriet en latere winnaar Thomas Krol. Dat was een klein voordeel voor de Soester, die al jaren in Heerenveen dicht bij Thialf woont. ,,De eerste kruising was belangrijk voor me omdat hij altijd heel hard opent. Ik zat toen redelijk dicht achter hem, daarna reed hij heel hard weg bij me."
Met 1.46,05 reed Dijs zaterdag een nieuw persoonlijk record. De achterstand op Koen Verweij, die derde werd, bedroeg slechts een twee tienden. Zo dicht zit de Soester tegen de nationale – en dus ook internationale – top aan.
,,Zeker gezien de omstandigheden ben ik heel erg blij met mijn PR's, want de luchtdruk was niet ideaal. Als je dan zo snel bent dan is dat heel mooi. Natuurlijk baalde ik wel een beetje dat ik net geen derde werd, vooraf had ik voor deze tijden getekend."
Op de 1000 meter reed hij een dag later namelijk opnieuw een persoonlijk record: 1.09,50. Hij werd weliswaar zevende, maar zag ook op deze afstanden de verschillen kleiner worden en dat stemt de schaatser positief. ,,Ik kom steeds dichterbij."

advertentie
advertentie