De politie kampt met minder personeel en meer taken.
De politie kampt met minder personeel en meer taken. De Stad Amersfoort

Woede en verbijstering bij vader na mishandeling zoon

31 december 2019 om 10:26 Mensen

SOEST Soester Alex Förch en zijn gezin beleefden zaterdag een rollercoaster aan emoties. Zoon Mees werd in hun eigen huis mishandeld door een 50-jarige Rotterdammer die op bezoek was bij zijn ouders. Mees loopt bij de mishandeling een gebroken arm en een gat in het hoofd op. Woede en verbijstering vechten om voorrang bij Förch.

Peter Beijer

,,Die vent moet binnen zitten en niet op straat lopen. Het is wel duidelijk; in Nederland lopen meer gekken buiten dan dat er in het gesticht zitten." De stoom komt uit de oren van Alex Förch. Zijn zoon Mees (13) werd zaterdag bruut mishandeld in de bijkeuken van de eigen woning aan het Verzetsplein.

Förch realiseert zich dat, hoe aangrijpend het voorval ook is, het ook anders had kunnen aflopen. ,,Als die vent een mes bij zich heeft, loopt het anders af. Waarom hij mijn zoon heeft aangevallen? Ik heb geen idee, waarschijnlijk werd hij getriggerd door iets. Die man liep schreeuwend door de straat. Mees en zijn vriendje renden snel naar binnen, die man kwam achter hun aan en in de keuken grijpt hij mijn zoon bij de keel en smijt hem op de grond."

De gealarmeerde politie was binnen twee minuten ter plaatse, ook de bejaarde moeder van de dader meldde zich. Förch arriveerde bij de plaats delict toen Mees al op weg was naar het ziekenhuis. ,,Die moeder woont hier verderop en vertelde dat haar zoon op bezoek was en dat hij niet-aangeboren hersenletsel heeft. Op dat moment wist ik niet hoe het met Mees was en ik had niet echt een boodschap aan dat verhaal van die moeder. Ik wilde alleen het adres weten van haar zoon. De politie heeft die vent met een opvolgauto opgespoord en aangehouden."

Förch is te spreken over de reactie van de politie. ,,Ze waren zeer snel ter plaatse en hebben snel gehandeld. Maar los daarvan zijn ze ook begaan met ons. Ze bellen elke dag om te informeren. Ze hebben goed werk geleverd, dat mag ook wel eens gezegd worden."

GEVAARLIJK De 50-jarige Hans L., werd voor drie keer 24 uur vastgezet. Verlenging van zijn hechtenis is afhankelijk van het oordeel van de rechter-commissaris. ,,Die vent is hartstikke gevaarlijk", reageert Förch. ,,Ik heb wat onderzoek gedaan en via Facebook kwam ik achter zijn naam en foto. Ik heb direct een bericht verspreid via social media om de buurt te waarschuwen voor deze man. Uiteraard heb ik niet zijn volledige naam gebruikt en heb ik een balkje voor zijn ogen gedaan. Ik wil wel alles volgens de wet doen, anders ben ik straks de dader."

Mees liep een gebroken arm en hoofdwond op. ,,Misschien moet hij geopereerd worden. Maar los van het medische is hij natuurlijk enorm geschrokken. Je weet nooit hoe zoiets binnenkomt bij een jongen van 13 jaar. Indien nodig wordt slachtofferhulp ingeschakeld."

advertentie
advertentie