Afbeelding
Lex van Lieshout

Ingezonden brief: busverbinding Veenbesstraat

28 december 2019 om 17:56 Verkeer en vervoer

SOEST Recentelijk is de busverbinding Veenbesstraat Soest nog verder uitgekleed. In deze straat wonen vele ouderen.
Zij moeten nu naar bijna de rotonde Koningsweg/Dalweg lopen om een paar keer per dag een redelijk goede overstap te hebben op station Soest zuid voor b.v. De trein naar Utrecht.

Het blijft een klein busje, die op het station aldaar aankomt wanneer de trein net weg is, wie bedenkt nu zoiets?! Nu moet je met die bus bijna 25 minuten wachten op het station op de volgende trein. Het is vanuit deze straat minder lang lopen naar het station. Moeten die gevraagde ambassadeurs mensen soms lopend gaan begeleiden naar het station zou je je bijna gaan afvragen.

Indien men bus 74 over de veenbesstraat zou laten rijden bijvoorbeeld, dan zouden de mensen vanuit het midden van de Smitsweg gezien vanuit hun huis naar de halte Smitsweg op de veenbesstraat niet verder hoeven lopen dan nu naar de betreffende halte op de Nieuweweg.

Komt nog bij, dat de potentie aan reizigers vanaf de (grotendeels onbebouwde Eng) als gering moet worden ingeschat, zeker gelet op de wel 6 en 10 hoog flats aan de Veenbesstraat.  Mogelijk een beter idee ter bevordering van het OV hier (en minder co2 uitstoot) dan het aantrekken van ambassadeurs (ook als een soort doekje voor het bloeden voor de uitgeklede dienstregeling en service nu). In de eerdere b.v. Connection tijd was er wat meer doelmatige belangstelling voor de ov reiziger dan nu. 

A.C. Dijkers, Soest

advertentie
advertentie