Archieffoto.
Archieffoto. Ronald Kersten

Yourlease/HV Eemland stunt met zege op EHC

22 december 2019 om 08:36 Overig

SOEST De mannen handballers van Yourlease/HV Eemland hebben de jaargang 2019 positief afgesloten met een 33 – 30 winst op de nummer 4 van de ranglijst E.H.C. Na tien competitie nederlagen op rij was dit een welkome opsteker voor het, aan eind van het seizoen, afscheid nemende technische duo Bessel Grift/John van Gulik.

De thuisploeg trad met maar liefst vijf spelers van het reserve team aan, opnieuw liet Domeniko Weenink zien een prima vervanger te zijn van de geblesseerde cirkelloper Alper Kaplan, met drie gave treffers zette hij de thuisploeg op voorsprong. Kort voor de rust sloegen de geel/zwarten een gaatje. Clubtopscorer Tim Zwart lijkt volledig hersteld van zijn blessure en met twee treffers kort voor de rust liet hij de 18 – 13 ruststand aantekenen. De voorsprong gaf de ploeg duidelijk meer zelfvertrouwen waardoor ze lopende de tweede helft het beslissende gat konden slaan met de gasten uit Leidschendam, 29 – 22.

In een iet wat rommelige slotfase werd de winst niet meer uit handen gegeven, 33 – 30. De handballers gaan van een korte winterstop genieten en hervatten de competitie alweer op zaterdag 11 januari met een thuiswedstrijd in Sporthal Beukendal (20.00uur) tegen de nummer 2 op de ranglijst Green Park/Aalsmeer.

Scores: Tim Zwart 8, Guido Werensteijn, 7, Paul Otten 5, Domeniko Weenink 5, Johnny van Gulik 4, Jos Lans 2, Julian Bakker 1 en Joey van Nimwegen 1.