Afbeelding
Archief BDUmedia

Telefonisch Informatie Punt alleen in de ochtend open

20 december 2019 om 09:18 Mensen

SOEST Gemeente Soest past de bereikbaarheid van het Telefonisch Informatie Punt (TIP) aan. Het TIP behandelt alle telefonische vragen van inwoners. De huidige capaciteit van het informatiepunt wordt volledig naar de ochtend verplaatst. Per 1 januari is het TIP daarom van maandag tot en met vrijdag open van 8.30 tot 12.30 uur. In de middag is het TIP gesloten.

Inwoners kunnen op verschillende momenten in de week op afspraak terecht bij de gemeentebalie. Aan deze openingstijden verandert niets. De receptie, waar inwoners ook producten kunnen afhalen, blijft dagelijks open van 8.30 tot 17.00 uur. De vrijdagmiddag is daarop een uitzondering. Dan sluit het gemeentehuis om 12.30 uur.

BESPARING De sluiting van het TIP in de middag is een van de uitkomsten van de begroting die de gemeenteraad in november vaststelde. Door in te zetten op bereikbaarheid in de ochtend kan de gemeente makkelijker uitval van medewerkers opvangen en daarmee besparen op inhuurkosten. Daarnaast ziet de gemeente vooral in de ochtenden een piek in het aantal telefoontjes. Deze piek kan zo beter opgevangen worden zonder dat er personeelsuitbreiding nodig is.

advertentie
advertentie