De woonkeuken grenst aan de ruime woonkamer.
De woonkeuken grenst aan de ruime woonkamer. Deelen Makelaars B.V.

Meer dan 300 vierkante meter woonruimte

25 december 2019 om 06:00 Zakelijk

De oprit biedt plaats aan auto's, de woonkamer is verdeeld in de zitkamer aan de voorkant van de woning, met als pronkstuk een fraaie eigentijdse gashaard en aan de achterzijde de moderne woonkeuken. Een huis met ruimte. Dat is ook de mening van bewoner René. ,,Rust en ruimte, dat is wat ons zo bevalt aan deze woning."

Peter Beijer

René en Anneke en hun drie kinderen hebben zes jaar met veel plezier gewoond in de imposante half-vrijstaande villa aan de Soesterbergsestraat 124. Het gezin gaat verhuizen. ,,De kinderen worden groter en wij willen dichter bij de plek wonen waar zij gaan studeren", legt René uit.

De ruime woning, op een markante plek in Soest, ligt letterlijk in de achtertuin van de Soester Duinen. ,,Dat is het fijne van deze plek", vertelt René. ,,Wij zijn een paar stappen verwijderd van bos en duinen. Heerlijk om te wandelen."

Hoewel de woning naast Restaurant Eetvilla Van den Brink ligt en aan de doorgaande invalsweg Soesterbergsestraat, ondervindt het gezin geen hinder. ,,De Eetvilla heeft een keurig publiek, wij merken nooit iets van rumoer daar en met de huiskamer liggen wij ver van de straat. Dit huis, gebouwd in 2006, is volledig geïsoleerd. Je hoort helemaal niets van de straat. Zit je achter in de tuin, dan valt het geluid compleet weg. Het enige dat je dan hoort zijn de vogels hier in de hoge bomen. Vanuit de woonkamer met gedeeltelijke vloerverwarming en gashaard is er uitzicht op de voortuin met veel groen. Een haag onttrekt het zicht van de verkeersweg."

ROYAAL Het huis van René en Anneke mag met recht royaal genoemd worden. Met een woonoppervlak van meer dan 300 m2 is er voor iedere bewoner voldoende leefruimte. Elke dochter heeft dan ook een riante slaap/studeerkamer met fraai uitzicht op de riante achtertuin. De tuin ligt op het westen en in de dubbele garage, die vanuit de bijkeuken is te bereiken, is meer dan genoeg ruimte. Het totale perceeloppervlak is 874 m2.

ACHTERTUIN René neemt ons mee naar zijn favoriete plek in de achtertuin. ,,Hier onder deze luifel kom je helemaal tot rust. Op vakantie in je eigen tuin. Je zit helemaal vrij en elk seizoen heeft zijn mooie momenten. Dit terrasje en de overkappingen gaan wij wel missen. Tot ver in het najaar kan je heerlijk buiten zitten."

Hoewel het huis in een decor van rust en ruimte is gevestigd zijn diverse voorzieningen 'om de hoek'. Winkelcentrum en treinstation Soest-Zuid zijn op een paar honderd meter. In de buurt is een basisschool en de uitvalswegen zorgen voor een goede bereikbaarheid.

ZES SLAAPKAMERS René toont op de eerste verdieping de vier slaapkamers met een strakke moderne badkamer met inloopdouche, wastafelmeubel met hardstenen blad en een ligbad. Een verdieping hoger is er ook plaats voor gezinsleden of logees. ,,Op de tweede verdieping hebben wij twee slaapkamers, dat brengt het totaalaantal slaapkamers op zes. Beide slaapkamers hebben een vaste kast. Ook op deze verdieping hebben wij een badkamer, met douche, toilet en een wastafel. Hier hebben wij de wasmachine- en de droger-opstelling."

René besluit: ,,Dit huis is van alle gemakken voorzien. Het is heerlijk om hier te wonen. Wij kijken er met veel plezier op terug."

Afbeelding
In de achtertuin kan je dankzij het terrasje en de overkappingen tot ver in het najaar buiten zitten.
Rust en ruimte in en om de royale woning aan de Soesterbergsestraat 124.
advertentie
advertentie