(Archieffoto ter illustratie).
(Archieffoto ter illustratie). Archief BDU Media

Burgemeester sluit drugspand Van Goyenlaan

18 december 2019 om 12:37 Misdaad

SOEST Bij een controle door de politie in een woning aan de Van Goyenlaan werd begin december een hennepkwekerij aangetroffen, meldt de gemeente Soest. Het pand werd uitsluitend voor het kweken van hennep gebruikt en niet voor bewoning. Burgemeester Metz heeft daarom besloten het pand voor de periode van drie maanden te sluiten.

Burgemeester Metz nam dit besluit na ontvangst van het verslag van de politie waarin bevestigd werd dat de kwekerij in het gehele pand werd aangetroffen. Burgemeester Metz: ,,Ik hecht groot belang aan de kwaliteit van de woon- en leefomgeving in onze gemeente en doe alles binnen mijn macht om criminele en ondermijnende activiteiten te bestrijden."

Op grond van de Opiumwet heeft hij daarom zijn bevoegdheid ingezet om het pand voor de periode van drie maanden te sluiten. Deze termijn is volgens de gemeente nodig om de bekendheid van het pand binnen het criminele circuit te doorbreken, zodat het pand voor normaal gebruik weer toegevoegd kan worden aan de woningmarkt.

advertentie
advertentie