Afbeelding
Pixabay

Utrechters zijn kampioen thuiswerken

18 december 2019 om 11:24 Zakelijk

SOEST Met 46 procent is het aandeel thuiswerkers het grootst in de regio's Utrecht en de Gooi en Vechtstreek, gevolgd door de regio Groot-Amsterdam (45 procent). 

Het aantal mensen met betaald werk dat (soms) thuis werkt, is landelijk toegenomen in vijf jaar tijd van 2,8 miljoen (2013) naar 3,3 miljoen (2018). Vorig jaar werkte zo'n 37 procent van de werkzame Nederlanders wel eens vanuit huis. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerd onderzoek van het CBS. 

Volgens het statistiekbureau houdt het aandeel thuiswerkers per regio in veel gevallen verband met de gemiddelde verkeersdrukte in de regio. In de Randstad en in andere stedelijke gebieden is thuiswerken gebruikelijker dan in de overige regio's.

(Artikel gaat verder onder de afbeelding).

 

Het statistiekbureau maakt in de cijfers geen verder onderscheid tussen vormen van thuiswerken. Wel stelt het CBS dat er twee groepen thuiswerkers zijn: mensen die bijvoorbeeld kantoor aan huis hebben en doorgaans thuiswerken, en werkenden die normaliter naar een vast werkadres (zoals een kantoorpand) gaan en zo nu en dan een dagje thuiswerken. Volgens het statistiek is deze laatste groep het grootst is: dat zijn zo'n twee miljoen mensen.  

advertentie
advertentie