De initiatiefnemers van het Kerstdorp: zaterdag 21 december in winkelgebied Soestdijk.
De initiatiefnemers van het Kerstdorp: zaterdag 21 december in winkelgebied Soestdijk. Privé

Kerstdorp met veel actie: zaterdag in Soestdijk

18 december 2019 om 14:58 Activiteiten

SOEST Een deel van het winkelgebied in Soestdijk verandert zaterdag 21 december in een kerstdorp. Op het pleintje tussen de Van Weedestraat en de Burgemeester Grothestraat is er tussen 11.00 en 17.00 uur van alles te doen.

Natuurlijk komt de kerstman langs om (kerst)verhalen voor te lezen. Hij doet nabij de Wilhelminaboom. Santa loopt ook rond en wie dat wil, kan onderweg met hem op de foto. Er zijn tal van activiteiten te doen, er worden zelfgemaakte spullen verkocht en enkele koren treden op om de kerstsfeer verder op te tuigen.

WINTERSPELEN De Winterspelen vinden plaats door de hele winkelstraat (12.00-16.00 uur) en bestaan uit veel onderdelen: een snowboard simulator, een rodelbaan, a touch of X-mas glitter, ijspegel hangen en ringen gooien om de kerstboom. Voor de Winterspelen kan een strippenkaart worden gevraagd. Wie het woord raad van het letterspel in de etalages maakt kans op een prijs. De strippenkaart is dan tevens het lotnummer. Om 16.00 uur worden hiervan de winnaars bekend gemaakt. Zij krijgen een prijs, die beschikbaar is gesteld door de ondernemers in de straat.

KNUTSELWEDSTRIJD Een prijs winnen kan ook bij de knutselwedstrijd die via enkele basisscholen al is uitgezet. Op scholen in Soestdijk zijn er boomschijfjes uitgedeeld waarop iets leuks geknutseld kan worden met als thema 'Soest'. Deze kunnen weer in diverse etalages uitgestald worden en zullen door de jury beoordeeld worden. Hiermee is een leuke prijs te winnen. 16.00 uur is de prijsuitreiking door wethouder Liesa van Aalst.

UITGESTALD Het Kerstdorp is van 11.00 tot 17.00 uur en is ingericht (of uitgestald) op het plein waar ook de Wilhelminaboom staat. Er is een kraam met broodjes worst, oliebollen, glühwein met en zonder alcohol, en warme chocolademelk. De opbrengst van de verkoop van deze lekkernijen gaat naar Roparun.

,,Ook zijn er leuke unieke handgemaakte kerstkado's te koop zoals keramiek, schilderijen, sieraden, leuke accessoires en chocolade. Er is een portrettekenaar en je kunt je laten schminken met een Touch of Christmas glitter", zegt Lisette van de Geijn. Samen met Rita Wensenk, Nicolette Riga de Jager, Cato Ootes, Yzette van Kooy en Alie-Betty Bakker vormt zij het team van particuliere organisatoren van het Kerstdorp dat vorig jaar over twee zaterdagen werd verspreid, maar nu op één dag is geconcentreerd.

,,In het oude pand van Schoonenberg zijn leuke workshops voor kinderen en ook is er weer de mogelijkheid om een vrolijk kerstbeest in elkaar te timmeren." In een kraam verkoopt Karina Wijnen kunstwerken die ze in haar atelier heeft gemaakt.

Het podium wordt betreden door koren, ensembles en enkele solisten. Naar verluidt komen Jasmijn (The Voice) en Isabel (The Voice Soest) ook. Als slotact komen de lokale dj's Teun en Max swingende nummers ten gehore brengen.

De organisatie kan nog wel wat ondersteuning gebruiken. Wie een handje wil komen helpen: kerstdorpsoest@gmail.com.

advertentie
advertentie