Spitsuur voor het doel van Pancratius. SO Soest bleef steken op een gelijkspel bij de koploper.
Spitsuur voor het doel van Pancratius. SO Soest bleef steken op een gelijkspel bij de koploper. Peter Beijer

SO Soest blijft op een punt van koploper Pancratius

16 december 2019 om 12:50 Voetbal

BADHOEVEDORP De wedstrijd van SO Soest tegen koploper Pancratius was een rechtstreeks duel om de koppositie. In de gutsende regen was SO Soest de betere partij, maar de blauw-witten creëerden te weinig kansen. Een overwinning had de ploeg van René van der Kooij de koppositie bezorgd. Nu gaan de Soesters met een punt achterstand op Pancratius de winterstop in.

Peter Beijer

Pancratius is dit seizoen de te kloppen ploeg. De tegenstander van SO Soest maakte de eerste acht wedstrijden van dit seizoen geen fout en won met de maximale score de eerste periodetitel. Na het winnen van die prijs morste de ploeg punten. Vorige week nog, liep de koploper averij op tegen DCG. SO Soest, nog ongeslagen in deze competitie had daarom wel het idee dat er wat te halen viel in Badhoevedorp.

De ploeg van trainer RVan der Kooij heeft die ongeslagen status ook te danken aan het feit dat elke week bijna dezelfde elf op het wedstrijdformulier staan. Ook deze zondag stonden vrijwel alle vertrouwde gezichten binnen de lijnen. Enige wijziging was de basisplaats voor Simon van der Leeden, hij verving de geschorste Jorney Kappenberg.

BONKIG Van der Leeden en zijn achterhoedecollega's Thijs Janmaat en Mitchell Zwart hadden hun handen vol aan de voorhoede van Pancratius die met lange ballen vanuit het achterland bediend werd. Vooral de bonkige Dave Hertog zorgde voor gevaar aan de zijde van de thuisploeg. Midas Dorrestein kon met moeite zijn doel schoon houden, maar moest wel capituleren toen een corner matig verwerkt werd en Sander van Eijk kon profiteren.

MOEILIJK SO Soest bleef na de tegentreffer de aanval zoeken en in de gutsende regen had de ploeg zeker een veldoverwicht. Dat zag ook trainer Van der Kooij. ,,Wij speelden een prima wedstrijd, maar we creëerden gewoon te weinig kansen en dan wordt het moeilijk om een resultaat te behalen. De bezetting voor de goal is niet goed. Daar gaan we in de winterstop aan werken."

BOVENHOEK De verdiende gelijkmaker kwam dan ook uit een dood spelmoment. De tweede helft was een paar tellen jong toen Giovanni Nicolaas mocht aanleggen voor een vrije trap. De kleine middenvelder schoot het leer in de bovenhoek. Vanaf dat moment ging Soest op jacht naar de winnende treffer.

MIDDENVELD De slag op het middenveld werd dankzij uitblinker Bas Tullemans gewonnen. Het goede spel van SO Soest was niet voldoende om de overwinning over de streep te trekken. Voor SO Soest betekende de 1-1 het vierde gelijke spel in vijf wedstrijden. Een spannende tweede seizoenshelft ligt in het verschiet. Pancratius gaat als koploper de kerst in. SO Soest, Kampong en HBC volgen op respectievelijk, één, twee en vier punten.

VERTROUWEN Van der Kooij die Gido de Hiep zijn rentree liet maken en Wouter Scheeren zijn debuut gunde, heeft alle vertrouwen in de tweede seizoenshelft. ,,We zijn ongeslagen, dus we moeten voor de titel gaan."

advertentie
advertentie