Afbeelding
Gemeente Soest

Nieuwe sociale huurwoningen in Soest

12 december 2019 om 17:49 Wonen

SOEST De gemeente Soest, woningcorporaties en huurdersorganisaties hebben woensdag hernieuwde prestatieafspraken ondertekend. Daarin is afgesproken dat er nieuwe sociale huurwoningen bij komen en bestaande huurwoningen worden verbeterd.

Beide woningcorporaties in Soest gaan nieuwe woningen ontwikkelen. De Alliantie heeft een kantoorgebouw aan de Nieuweweg in Soest aangekocht om te transformeren naar sociale huurappartementen en bereidt daarnaast de nieuwbouw van sociale huurwoningen op de voormalige gemeentewerf voor.

Portaal heeft onlangs het seniorencomplex Hoog Soestdijk aangekocht. In dit complex komt een flink aantal sociale huurwoningen. Daarnaast begint Portaal komend jaar met de bouw van 31 appartementen aan het Den Berghplein in Soesterberg en gaat verder met de voorbereidingen voor de sloop en nieuwbouw van woningen aan de Moerbessenberg in Soesterberg. ,,Naast al deze bouwactiviteiten zetten we de huidige samenwerking met gemeente en andere partijen op sociaal gebied voort. De Stratenaanpak in 't Hart is een mooi voorbeeld van een aanpak van Balans en Portaal waarbij onze huurders direct betrokken zijn en invloed kunnen uitoefenen", aldus manager Volkshuisvesting Dorine Lommen van Portaal.

Wethouder Nermina Kundic vindt het belangrijk dat ook woningzoekenden met een laag inkomen een woning kunnen vinden. ,,Afgelopen jaar hebben we met z'n allen de schouders eronder gezet om de sociale woningbouw weer op gang te brengen. Ik ben blij dat dit nu tot resultaat leidt en diverse plannen worden gerealiseerd. Zo zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk woningzoekenden in Soest een woning kunnen vinden."

De gemeente Soest heeft drie jaar geleden prestatieafspraken gemaakt met de woningcorporaties Portaal en de Alliantie en met hun huurdersorganisaties. Deze afspraken worden elk jaar geactualiseerd. Het gaat om afspraken over verschillende thema's binnen de sociale huursector, zoals het aanbod en de betaalbaarheid van sociale huurwoningen, duurzaamheid, leefbaarheid en wonen met zorg. Met deze afspraken zorgen de partijen ervoor dat ook toekomstige generaties in een kwalitatief goede, passende en duurzame woning wonen.

advertentie
advertentie