CDA steunt initiatief skatepark Soesterberg

28 februari 2018 om 18:45 lokaal

[SOESTERBERG} Het CDA is van mening dat de gemeente initiatieven uit de samenleving moet beoordelen vanuit de houding: kijken hoe we dit mogelijk kunnen maken. Als voorbeeld noemt de raadfractie het initiatief van kapper Piet Stevens en de 18-jarig Max Bressers in Soesterberg om in het dorp een skatepark van de grond te krijgen.

,,Jongeren kunnen nergens in het dorp rustig onze gang gaan", zo gaf Max Bressens onlangs in een artikel in de Soester Courant aan. Het CDA vindt het van groot belang dat jongeren in Soesterberg een eigen plek hebben. Als zij dan zelf met een idee komen om dat te realiseren, verdient zo'n plan extra veel aandacht en zou, wat het CDA betreft, vooral gekeken moeten worden hoe het plan voor een skatepark werkelijkheid kan worden.

De gemeente heeft aangegeven niet afwijzend te staan tegenover het plan en zet de gesprekken erover voort. Het CDA wil nu weten of de gesprekken inderdaad zijn voortgezet en of het college kan aangeven wat het kan doen voor een skatepark voor de jeugd in Soesterberg.

advertentie
advertentie