SO Soest-HBC.
SO Soest-HBC. Ronald Kersten

Narrow escape voor ongeslagen team van Van der Kooij

9 december 2019 om 08:57 Voetbal

SOEST Met een spetterend vuurwerk dat de laatste acht minuten van de wedstrijd duurde, haalde SO Soest niet de politie op haar dak, maar bracht de tweehonderd toeschouwers in extase na een wedstrijd die bijna geheel in handen was van HBC. De 0-3 achterstand die vlak voor tijd werd omgetoverd naar een gelijkspel betekende zelfs een positieverbetering in top van de tweede klasse.

Ton van Zoeren

Wat een topper moest worden, werd zondag qua voetbal een sof. Het treffen tussen SO Soest en HBC , respectievelijk nummers twee en drie van de ranglijst ontaardde in een eenzijdig treffen. HBC was de bovenliggende partij en domineerde op basis van gretigheid en kwaliteit. De thuisclub probeerde het wel, maar de Noord Hollanders kwamen niet in gevaar. Uitgerekend de 13de minuut werd de sportieve balans opgemaakt door Jeroen de Bruijn: 0-1. Een kopbal van Corne Parol op de lat leek de ommekeer te worden, maar SO Soest bleef slordig spelen. De 0-2 was dan ook een logisch gevolg. Midas Dorrestein hield de schade voor rust beperkt. De doelman redde enkele malen knap.

Legaal vuurwerk waardeert wedstrijd SO Soest opEERLIJK René van der Kooij had de bui ook zien hangen. ,,Zij waren overal een stapje sneller, maar ook in de duels veel beter. En niet alleen op basis van vechtlust, want ik heb ook heel veel goede voetballers gezien. Zij hadden moeten winnen vandaag.'' De trainer was eerlijk, want de tweede helft beslisten de gasten al na tien minuten voetbal de wedstrijd met een fraaie treffer: 0-3. De ploeg uit Heemstede maakte daarna de fout om het voor gezien te houden. Die arrogante houding gaf SO Soest de kans om te proberen wat terug te doen. De stootkracht ontbrak echter bij de Soesters en zo leek HBC naar het eind te freewheelen.

HOUDINI Scheidsrechter fluit maar af en maak een eind aan deze marteling, zullen veel toeschouwers acht minuten voor tijd gedacht hebben. Voor die realisten hadden de pupillen van Van der Kooij nog wat totaal onverwachts vuurwerk klaar liggen. Want na de eretreffer van Ali Coban in de 82ste minuut sloeg de paniek toe bij HBC. Er ontstond een waar spektakelstuk die de rest van de wedstrijd deed vergeten. In 88ste minuut mikte Corne Parol in de kruising 2-3. ,, Het was eigenlijk een voorzet'', bekende Parol later. Amper een minuut later deed Giovanni Nicolaas de Bosstraat ontploffen met de gelijkmaker: 3-3. Het Houdiniscenario was compleet.

FELICITATIE Corne Parol wilde geen felicitatie over het behalen van een punt. ,,Achteraf zijn we er wel blij mee, maar in de laatste fase hadden we ook drie punten kunnen pakken.'' Het nog steeds ongeslagen zijn stemt hem wel tevreden. ,,Jammer is dat we teveel punten laten liggen. Volgende week moeten we naar koploper Pancratius om daar te winnen en de koppositie te pakken. Dat zal best lastig worden. Eigenlijk is elke wedstrijd lastig, want we hebben nog geen punt cadeau gekregen.''

Van der Kooij nam wel graag de felicitatie aan. ,,We kwamen uit een kansloze positie terug en dat is knap.'' De laatste acht minuten maakten hem blij. ,,Ik zag dat de jongens voelden dat er nog wat te halen viel. We zijn er gewoon voor blijven gaan. Welke ploeg doet dat met 3-0 achterstand?''