Afbeelding
Archief BDUmedia

Dagopvang en -besteding voor autistische stoornis

5 maart 2018 om 06:16 lokaal

SOEST Stichting Het Robertshuis heeft de gemeente Soest verzocht om in de bestaande kantoorvilla 'Neclenburgh' aan de Soesterbergsestraat 158 een dagopvang en dagbesteding onder te brengen voor kinderen, jeugdigen en (jong-)volwassenen met een autistische stoornis.

Martin Huizenga

Het college is in principe bereid medewerking te verlenen aan deze belangrijke zorg. Het Robertshuis heeft enig huiswerk te doen, zoals een akoestisch onderzoek voor de geluidsbelasting van gevels en 'gevelwering' en de onderbouwing voor de aanleg van 27 parkeerplaatsen.

Bovendien zal de aanvrager ook nog worden verzocht om met de buurtbewoners in gesprek te gaan. De gemeente verwacht geen zwaarwegende zienswijzen.

Het Robertshuis heeft zich reeds op deze locatie gevestigd. De procedure van de besluitvorming begint zodra de aanvrager het huiswerk heeft ingeleverd. Zo'n procedure wordt behandeld door het college zelf en duurt veel korter dan een wijziging van het bestemmingsplan.

De huidige bestemming is 'Landelijk gebied bestemming kantoor.' Er wordt niet gebouwd of verbouwd. De aanvrager draait op voor eventuele planschade.den gesloten om financiële risico's (planschade) af te dekken. Als aan de gestelde voorwaarden worden voldaan dan gaat het college medewerking verlenen aan de huisvesting van de dagopvang en dagbesteding voor mensen met een autistische stoornis.

advertentie
advertentie