Maurice van Agterveld (2) krijgt geen vat op tegenstander die de openingstreffer maakt. Doelman Henk Reddering kijkt angstig toe. Ton van Zoeren

'Hees is geen topploeg, maar tobploeg'

1 december 2019 om 10:11 Voetbal

SOEST Het gezicht van Rob van Gardingen stond na afloop op oorlog. De coach had geen goed woord over voor zijn team dat met 5-1 verloor van Laren'99. Hees verspeelde daarmee zijn eerste plaats. ,,Vooral de eerste helft was schandalig slecht. Het ging helemaal nergens over.''

Ton van Zoeren

Verdediger Hessel de Goeij wilde weinig kwijt. Zwaar teleurgesteld verzocht hij: ,,Schrijf hier maar niets van op alsjeblieft.'' In de beginfase leek het dat de reputatie van Hees ook bij de thuisclub was doorgedrongen. Laren dekte zich daarom het eerste kwartier in om de beruchte vechterslust en scoringsdrang van Hees in te perken, maar had al snel in de gaten dat de Soesters op alle linies een snipperdag hadden opgenomen. Vooral de eerste helft hadden de Noord-Hollanders pakjesavond. Laren trok naar voren omdat er van enige aanvalsdrift van Hees niets te vrezen was. Slechts één rollertje richting vijandelijk doel was de oogst van het eerste part.

ONHEIL In de 20e minuut kwam de thuisclub dan ook verdiend op voorsprong. De manier waarop was schrijnend. De defensie werd gepiepeld en de spits kon als een beginneling scoren. Het was een voorbode voor nog meer onheil, want nadat Laren een paar aangeboden pakjes afsloeg was het even later wel effectief. De verdediging van Hees was het helemaal kwijt. Er werd meer op de tegenstander gelet, dan op de bal. De roodwitten werden daar op afgerekend, want in een knotsgekke fase verdween het speeltuig nog drie keer tegen de touwen achter de wanhopige Henk Reddering, die met een paar reddingen nog erger wist te voorkomen. De 4-0 achterstand met de rust was dan zeker niet geflatteerd.

ONNODIGE KAARTEN ,,Toch geloofden wij er in de rust nog in, maar dan begint die scheidsrechter zijn eigen wedstrijd te fluiten'', vertelde De Goeij. Dat was dan ook te zien. De herstelde Marvin Snijder kwam tussen de lijnen en dat gaf direct meer dreiging. Hees kreeg kansen, maar had de pech dat Dion Looysen het veld moest verlaten met twee keer geel. Van Gardingen wond zich daarover op: ,,Ik had in de rust gezegd om rustig te blijven en geen extra schade op te lopen. Maar dan pakken ze toch vier gele en een rode kaart.'' Met een man minder bleef Hees toch op zoek naar de eretreffer. Een strakke pass van Snijders gaf Leroy Voskuilen de gelegenheid om de hatelijke nul van het scorebord af te poetsen: 4-1. Laren had daarop toch het laatste woord: 5-1.

SPIEGEL De Goeij wilde uiteindelijk toch wat kwijt: ,, We gingen ons aan de scheidsrechter ergeren, maar eigenlijk moeten wij in de spiegel kijken en die man met rust laten. We hadden gewoon een offday. We spelen al weken niet het beste voetbal. Deze week keihard trainen en de koppies weer omhoog.'' De inzet ontbrak volgens Van Gardingen. ,,Het zat vandaag tussen de oren. Als je dit soort wedstrijden geen instelling kan tonen is dat heel erg. Wij weten dat wij er altijd volop voor moeten gaan om niet te verliezen. Maar goed, vandaag waren we geen topploeg, maar een tobploeg.'' Hees is heeft zijn eerste plaats overgedragen aan FC Hilversum dat aankomend weekend naar Soest komt.