Afbeelding
Ronald Kersten

Aantrekkelijke derby tussen ’T Vliegdorp en SEC onbeslist

24 november 2019 om 11:35 Voetbal

SOEST Op een koud sportpark Kerklaan in Soesterberg hebben de twee staartploegen uit de vierde klasse er een aantrekkelijk duel van gemaakt. De ploegen vermaakten het publiek met een gepassioneerde partij met vlagen van goed voetbal. SEC schraapte zijn eerste punt binnen door het 1-1 gelijke spel. ,,Eindelijk van die hatelijke nul af'', reageerde coach Rein Westra opgelucht.

Ton van Zoeren

Het had nog mooier kunnen worden voor het team van Westra, want als zijn pupillen scherper voor het doel waren geweest had het de onderste plaats door een beter doelgemiddelde kunnen overgedragen aan de ploeg van Vliegdorp coach Piet Sandbrink. ,,Nou, dat moet dan maar volgende week gebeuren tegen laagvlieger NVC. Dan is het sponsordag bij SEC. Dat zou heel mooi uitkomen'', hoopte Westra. De messen leken vooral aan de kant van Vliegdorp te zijn geslepen. De thuisclub mocht in de beginfase van geluk spelen dat scheidsrechter Appel twee maal de rode kaart op zak hield bij op zijn zachts gezegd pittige aanslagen, die vanuit het niets kwamen. Gelukkig zette dat spelbeeld zich niet voort en begonnen de teams te voetballen met Vliegdorp als initiatiefnemer.

EERSTE HELFT SEC krabbelde echter op en begon met vlagen goed voetbal de touwtjes in handen te nemen. Hoe ongelukkig was het dan ook dat de altijd betrouwbare Patrick Kollmer de fout inging. De doelman kwam te laat uit en gaf Mike Ligtvoet de kans om de bal in het verlaten doel te schuiven: 1-0. SEC antwoordde meteen met een daverende knal van Jesse van Leijenhorst, die via de onderkant van de lat aan de voor SEC verkeerde kant uit de doelmond stuiterde, De gastheren hadden defensief de handen vol aan het naarstig naar succes zoekende SEC. Een strakke voorzet van Jeffrie van den Hoed werd door vier Soesters in de doelmond op een haar na gemist. Een doelpunt kon niet uitblijven. Pal voor rust kwam dan ook de verdiende gelijkmaker. Daniel Groen, uitgerekend de kleinste man van het veld, wist met het hoofd het beslissende knikje te geven: 1-1.

MENTAAL ,,Dat doelpunt deed ons beseffen dat we ze konden pakken'', aldus Groen. Zijn ploeg ging na de thee op jacht naar de volle winst. Middels snelle aanvallen over de flanken werd er gevaar gesticht. Maar zoals eerder wist men de trekker niet over te halen. Vliegdorp kreeg via Bennie van Essen en Kevin van Schoonhoven nog maar twee echte mogelijkheden. Volgens Groen was dat logisch: ,,We wilden te graag en lieten wat steekjes vallen.'' De onvermoeibare aanvaller had een dubbel gevoel met het behaalde punt: ,,Als ik eerlijk moet zijn dan is dit misschien wel een terechte uitslag. Maar wel zonde, want wij waren de beter voetballende ploeg vandaag. Maar ja, als je laatste staat gaat die ene bal er ook niet in. Het is gewoon lastig. Als het tegenzit ga je daar ook mentaal in op. En dan gaat het ook nog meer tegenzitten.''

DUBBEL GEVOEL Westra was ook verdeeld over het eerste punt: ,,Dat is wel heel fijn, maar het geeft ook een dubbel gevoel, want in de eerste helft hadden we het gewoon af moeten maken.'' Hij nam de fout van zijn doelman voor lief: ,,Natuurlijk was dat een fout, maar mijn spitsen maakten ook fouten door er geen vier in te schieten en we zakten in de tweede helft te langzaam in. Dat zijn ook fouten.'' Toch stelde het vertoonde spel zijn team hem tevreden: ,,Er wordt beter gevoetbald en er zit meer rek in de ploeg. Ik zie dingen terug in de wedstrijd terug waar tijdens de trainingen op geoefend wordt.''

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie