Olivier Meijer en Floris Rep krijgen de laatste instructies van Bartel Berkhout.
Olivier Meijer en Floris Rep krijgen de laatste instructies van Bartel Berkhout. Ronald Kersten

'Tweede competitiehelft moet beter'

21 november 2019 om 15:38 Hockey

SOEST Nog één wedstrijd en dan zit de eerste competitiehelft van de hockeyers er op. MHC Soest aast nog altijd op de eerste overwinning van dit seizoen. De kans dat dit zondag gaat gebeuren in de uitwedstrijd tegen middenmoter Nieuwegein is niet zo heel groot. Na de winterstop zal het moeten gebeuren.

Peter Pos

Handhaving, dat is het doel voor de heren van MHC Soest. Na de promotie vertrok een zevental spelers en dat bleek lastig op te vangen. Na negen duels staat de derdeklasser op slechts drie gelijke spelen en verder louter nederlagen. Echt zorgen maakt niemand zich nog. ,,We hoeven maar één ploeg onder ons te laten'', weet routinier Olivier Meijer. ,,Met vier ploegen staan we heel dicht bij elkaar. Het is dus heel belangrijk dat we na de winterstop van onze directe concurrenten gaan winnen."
Soest deed het zondag niet eens zo slecht tegen koploper Athena. De Amsterdammers wonnen weliswaar met 0-6, maar dat kwam vooral doordat zij een geweldige strafcornerspecialist in huis hebben. ,,We hadden ze in de eerste helft goed onder druk, maar zij hebben een corner waar je u tegen zegt'', aldus aanvoerder Floris Rep. ,,Vijf van hun zes treffers kwamen uit een strafcorner."
Meijer en Rep zijn de twee steunpilaren in de ploeg van Bartel Berkhout. Centraal achterin moet het tweetal de ploeg aansturen. ,,We hebben veel ervaring en kwaliteit ingeleverd. De groep is ook wat smaller dan vorig jaar'', legt Rep de vinger op de zere plek. ,,Het duurt even voordat de jongens die erbij zijn gekomen aanhaken bij het niveau."
,,Het team van nu is minder dan vorig jaar'', vult Meijer aan. ,,We zijn te wisselvallig. Als wij door de ondergrens zakken, dan zakken we er ook écht doorheen. Toch zag je in het eerste kwart tegen AthenA dat we heel aardig kunnen hockeyen. Dat niveau moeten we de hele wedstrijd vast zien te houden, dat lukt nu nog niet. In het tweede kwart kregen we drie treffers tegen."
Rep: ,,Vooraf wisten we wel dat we niet om promotie mee zouden doen. Dat we nog steeds niet gewonnen hebben knaagt wel. Al had je dit kunnen weten als je heel reëel bent." Meijer is positiever: ,,Als wij een goed niveau halen, dan is het niet onmogelijk dat we zondag winnen. Het moet er gewoon een keertje uitkomen bij ons. Het zit vaak ook net niet mee, als het onze kant op gaat vallen, dan zie ik ons zo achtste worden."
Met Bartel Berkhout heeft MHC Soest een trainer die gepokt en gemazzeld is in het hockey. ,,Er is in mijn ogen geen reden tot paniek'', vindt hij. ,,Wel vind ik dat het beter moet en ook anders. Daar gaan we tijdens de winterperiode aan werken. Het is in mijn ogen belangrijk als we topfit aan de tweede helft beginnen."
Berkhout hecht weinig waarde aan de nederlaag van zondag. ,,We wisten dat AthenA een heel gevaarlijke corner heeft. Het plan was om ze ver van het doel te krijgen. Dat lukte niet."
,,We wisten dit'', zegt Berkhout tot besluit. ,,Daarom moet je altijd rustig blijven. De komende maanden gebruiken we om als groep dichter bij elkaar te komen."

advertentie
advertentie