De Warme Witte Winterweken zijn van donderdag 21 november tot en met maandag 23 december bij 't Vaarderhoogt.
De Warme Witte Winterweken zijn van donderdag 21 november tot en met maandag 23 december bij 't Vaarderhoogt. Vaarderhoogt

Winterse gezelligheid bij 't Vaarderhoogt

20 november 2019 om 12:00 Advertorial_2

SOEST Van donderdag 21 november tot en met maandag 23 december staat 't Vaarderhoogt in het teken van Kerstmis. De traditionele Warme Winterweken zorgen voor een gezellige drukte bij het tuincentrum aan de Dorresteinweg. Mede-eigenaar Gerard Heinen verheugt zich: ,,In deze dagen komen meer dan honderdduizend mensen 't Vaarderhoogt bezoeken."

Peter Beijer

Kleine cadeautjes, brocante artikelen, kaarsen en kandelaars, sjaals en kleding, verschillende delicatessen, handgemaakte vesten en nog veel meer. Het is allemaal te koop in het kerstdorp dat vanaf aanstaande zondag tot en met de dag voor kerst kleur geeft aan 't Vaarderhoogt. Gerard Heinen, samen met broer Harm, eigenaar van 't Vaarderhoogt: ,,In de winkeltjes wordt een grote variatie aan allerhande koopwaar aangeboden. Wie vaker dan één keer langskomt treft steeds weer een compleet nieuw kerstdorp, want om de drie à vier dagen zijn er steeds nieuwe winkeliers."

De sfeer tijdens de Warme Winterweken is volgens Gerard te vergelijken met die van een kerstmarkt in bijvoorbeeld Oostenrijk of Duitsland. ,,Ons terrein wordt vanaf begin oktober ingericht tot een nostalgisch winkeldorp in Anton Pieck-stijl. In gedachten zie je Ebenezer Scrooge rondlopen op het plein waar de kerk, fontein, molen en rijen bontgekleurde winkeltjes het decor van vooral winterse gezelligheid zijn."
STAMPPOTTEN Volgens Gerard is er de komende weken van alles te beleven en voor elk wat wils. ,,Iedere vrijdagavond is er een stamppottenbuffet op het Smulplein. Van 17.00 tot 19.00 uur wordt deze winterse lekkernij geserveerd. Wanneer je online reserveert kun je genieten van verschillende soorten stamppot."

,,Het Smulplein staat vol met winkeltjes die winterse versnaperingen verkopen; oliebollen, broodjes warme worst, poffertjes, bijzondere snacks, koffie, thee, soep en natuurlijk warme glühwein. Op het Smulplein is ook het theaterpodium waarop artiesten, koren en bands optreden. Traditioneel start het Soester Knollenkoor op zaterdag 25 november. Op onze website is het programma te lezen.

TIJDVERDRIJF Rondstruinen in een sprookjesdorp en hier en daar een koopje meepakken is een passend tijdverdrijf in deze donkere dagen. Bij 't Vaarderhoogt is echter nog meer te beleven volgens Gerard: ,,De levende kerststal, met aaibare dieren, is volgens mij de mooiste van Nederland. Henk de Houthakker is er ook, dat is een zeer vriendelijke reus waar kinderen boven het korfvuur zelf broodjes mogen bakken. In de knutselhut van Henk mogen zij zich creatief uitleven."

WINTERVAST Gerard vertelt dat 't Vaarderhoogt meer is dan alleen het kerstevenement. ,,Bij de ingang staat de kerstman bij het bord met de melding dat je op dit moment de lente moet planten. De bollen nu in de grond stoppen en dan heb je over een aantal maanden een fleurig voorjaar. In de wintermaanden zijn er ook genoeg wintervaste planten voor je tuin. De Skimmia, de Viburnum en natuurlijk de winterviolen laten je de winter wel overleven."

HARM Gerard Heinen moet het in de dagen naar aanloop van het grote kerstevenement zonder broer Harm stellen. ,,Hij zit in de lappenmand. Wij hopen dat hij met kerst weer thuis is. Heel spijtig dat hij dit niet mee kan maken. Harm kan echt genieten van deze periode."

Tuincentrum 't Vaarderhoogt, Dorresteinweg 72b, www.vaarderhoogt.nl, https://www.warmewittewinterweken.nl.

advertentie
advertentie