Ed Struijlaart, zaterdag te zien en te horen in Theater Idea, is een zelfverklaard 'gitaargek'.
Ed Struijlaart, zaterdag te zien en te horen in Theater Idea, is een zelfverklaard 'gitaargek'. William Rutten

Ed Struijlaart en Mouna Laroussi in Theater Idea

21 november 2019 om 19:35 Podiumkunsten

SOEST Toen Ed Struijlaart op zijn negende Eric Clapton op de televisie zag, wist hij twee dingen zeker: Ik wil zo'n baard en ik wil zo'n gitaar. Voor de baard moest hij nog even geduld hebben, maar vanaf dat moment is de gitaar zijn leven gaan bepalen. Zijn theatervoorstelling 'Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran', gaat na een zeer succesvol eerste seizoen nu in reprise.

In Theater Idea brengt Struijlaart, zelfverklaard 'gitaargek', op zaterdag 23 november een ode aan zijn helden. Hij neemt zijn publiek mee van de 'Crossroads' van Robert Johnson naar het 'Seattle' van Jimi Hendrix.

Waarom is Clapton's unplugged optreden zo legendarisch geworden en waarom weet Ed Sheeran in zijn eentje, slechts gewapend met een akoestische gitaar en een loopstation, avond aan avond Wembley uit te verkopen? Waarom is de gitaar anno 2019 nog steeds bepalend in de popmuziek? Op deze vragen probeert Ed een antwoord te geven.

Ed Struijlaart (1979) verbrandde in 2010 al zijn schepen achter zich en besloot volledig voor de muziek te gaan. Geen reguliere negen tot vijf job meer, maar de dood of de gladiolen. Alles moest wijken voor zijn gitaar en de muziek. Niet zonder succes.

3FM bestempelde hem als 'Serious Talent' en hij toerde in het voorprogramma van BLØF. In 2016 bracht hij singles uit, o.a. 'Tricks Up My Sleeve' en 'Like December'. Daarnaast is hij actief als songwriter voor anderen.

Zaterdag 23 november, 20.15 uur, Theater Idea, Willaertstraat 49, 20,00 euro.

MOUNA LAROUSSI In een voorstelling vol dans en zelfgeschreven teksten ontkent Mouna Laroussi niet langer alle bagger die de multiculturele samenleving heeft voortgebracht. Geen taboe gaat ze uit de weg. De comédienne en choreografe wordt schijtziek van alle angst, argwaan en vreemdelingenhaat. Mensen maken hun wereld kleiner. Waarom zou je dat doen? Waarom zou je jezelf vrijwillig opsluiten in een krap, benauwd hokje? Door een ernstige darmaandoening was ze jarenlang letterlijk schijtziek en bivakkeerde ze meer op de wc dan haar lief was.

Vrijdag 22 november, 20.15 uur, Theater Idea, Willaertstraat 49, 15,00 euro (CJP/65+ 13,50 euro).

advertentie
advertentie