Afbeelding
Eempers

Koos Spee signeert boek voor oud-burgemeester Arie Noordergraaf

2 november 2019 om 19:30 Mensen

SOEST Oud-burgemeester Arie Noordergraaf uit Soesterberg ontmoette zaterdagmiddag in Soest zijn plaatsgenoot Koos Spee, die in boekhandel Van de Ven zijn boek 'Een flitsende carrière' signeerde. In het boek van Noordergraaf schreef Spee ,,Voor de beste burgemeester die Soest heeft gehad," een conclusie die Noordergraaf uiteraard geheel voor rekening van de schrijver liet.

Tijdens de aanwezigheid van de oud-burgemeester kwam ook oud-raadslid en -wethouder Teun Middelkoop binnenlopen voor het laten signeren van zijn exemplaar. Dat was het moment waarop herinneringen werden opgehaald uit de carrière van Spee, het wethouderschap van Middelkoop en de loopbaan van Noordergraaf die na zijn zesjarige burgemeesterschap in Soest ook zes jaar aan het hoofd stond van de vestingstad Woudrichem, bekend door scènes in de film Oorlogswinter en in het televisieprogramma Dokter Tinus. Noordergraaf begeleidde het fusieproces van onder meer Woudrichem naar de nieuwe gemeente Altena.

Ook dankzij andere bezoekers was het voor Spee een bijzondere middag waarop hij met voldoening vaststelde dat zijn boek, waarin hij voor de kopers een persoonlijk woord schreef, in de belangstelling staat.

advertentie
advertentie