De winnende tekening van Siebe Eikens wordt onthuld
De winnende tekening van Siebe Eikens wordt onthuld Peter Beijer

Winnende tekening Siebe Eikens op RMN-vuilniswagens

31 oktober 2019 om 13:34 Natuur en milieu Deel je nieuws

SOEST - De Soester stichting Van Afval naar Grondstof (VAnG) schreef tijdens het afgelopen schooljaar een posterwedstrijd uit voor vijftig basisscholen uit verschillende gemeentes. Doelstelling was om met een eenvoudige, maar treffende boodschap scholieren (en hun ouders) bewust te maken met het belang van afvalscheiding. Donderdag werd de winnende slogan, gemaakt door Siebe Eikens, voormalig leerling van de Montessorischool, op een vuilniswagen van RMN onthuld.

Siebe was nog leerling van groep 8 van de Montessorischool toen hij zijn winnende tekening maakte. Inmiddels is de jonge Soester bevorderd naar het voortgezet onderwijs, maar voor deze speciale onthulling kreeg hij verlof van zijn nieuwe school. Het weerzien met de voormalige leerkrachten en medescholieren is hartelijk. Siebe geeft moeiteloos een interview aan RTV Baarn en beantwoordt vragen van wethouder Kundic.

De wethouder vraagt aan de leerlingen, voordat zij samen met Siebe, de tekening op de vuilniswagen onthult, of zij thuis het afval goed scheiden. ,,Geef dat ook door aan je ouders want het restafval moet omlaag.”

Rob Kleinegris van stichting VanG knikt instemmend en vertelt aan de leerlingen dat het van belang is om afval goed te scheiden. ,,Zo gaat er minder afval de verbrandingsoven in."

Kundic vertelde eerder al dat de term vuilniswagen de lading niet meer dekt. ,,Eigenlijk kunnen we beter spreken over grondstoffenwagen."

De kleurige tekening van Siebe toont drie containers met het veelzeggende gebod: Scheid! Het laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Met applaus en bloemen wordt hij gehuldigd. De tekening van Sier zal op vier RMN-grondstoffenwagens in de regio te zien zijn.

 

 

Rob Kleinegris en Wethouder Kundic spreken Siebe Eikens toe
De wethouder draagt Siebe op handen
De pers heeft aandacht voor de winnaar
advertentie
advertentie