LAKSHMI, woensdag 2 november in Theater Idea met een reprise van haar eerste theatershow 'Adem'.
LAKSHMI, woensdag 2 november in Theater Idea met een reprise van haar eerste theatershow 'Adem'. Tess Janssen

Lakshmi betovert met 'Adem'

29 oktober 2019 om 07:17 Podiumkunsten

SOEST In de intieme omgeving van de theaterzaal van Idea nemen singer-songwriter Lakshmi en haar band het publiek mee naar een ander, enigszins surrealistisch universum. Een mix van lichteffecten, videoprojecties, ritmes en sensualiteit maakt dat ze het publiek in trance brengt.

Met de reprise van haar eerste theatershow 'Adem' doet ze woensdag 2 november Idea aan. Ze toerde afgelopen jaar langs maar liefst 77 theaters. De voorstelling is het verhaal van Lakshmi; Wie is ze? Hoe kijkt ze tegen de wereld aan? Wat zijn haar dromen? Het is een reis door haar leven, van het verlegen meisje op de basisschool dat niks durfde te zeggen in de klas, naar de boze puber in een punkband, tot de vrouw en zangeres die ze nu is. Zelf noemt ze haar muziek 'pop noir'.

De voorstelling is een contrastrijk spektakel. De muziek is soms pittig en beukend, dan weer zachte, haast fluisterende elektro-pop met klassieke elementen als strijkers, piano en gitaren. Het podium is soms fel verlicht, om dan weer terug te keren naar het half donker.

In de show belicht ze hoe het is, om je als vrouw in een mannenwereld te bevinden. Ze laat zien hoe gefascineerd ze is door het constante sterke verlangen om perfect te zijn, maar tegelijkertijd betoverd te raken door alles wat kraakt en schuurt. Deze contrasten bezingt ze in haar nummers. De muziek wordt afgewisseld door monologen en persoonlijke bespiegelingen. Lakshmi verhaalt over de drang naar bevestiging, het willen redden van de wereld en haar liefde voor tankstations.

Lakshmi Swami Persaud volgde een muzikale opleiding aan de Herman Brood Academie in Utrecht. In december 2014 stond ze in de finale van de Grote Prijs van Nederland en was ze te zien in het tv-programma De beste singer-songwriter. In maart 2016 werd ze uitgeroepen tot '3FM Serious Talent'. Een jaar later verscheen haar debuutalbum, dat simpleweg 'Lakshmi heette. De meeste mensen zullen Lakshmi wellicht kennen van haar optredens in De Wereld Draait Door en De Slimste Mens. Nu is haar tweede album 'Siren' uit, dat werd geproduceerd in samenwerking met grote namen uit de vaderlandse popwereld.

Woensdag 2 november, 20.15 uur, Theater Idea, Willaertstraat 49, Lakshmi met 'Adem', 19,50 euro (CJP/65+ 18,00 euro).

advertentie
advertentie