Bryan Kuijer (links) en Laurens da Costa  tijdens de Bartenders and Baristas Challenge.
Bryan Kuijer (links) en Laurens da Costa tijdens de Bartenders and Baristas Challenge. Privé

Bartender Bryan Kuijer zevende op WK

28 oktober 2019 om 13:15 Mensen

SOEST Bryan Kuijer en zijn kompaan Laurens Da Costa zijn als zevende geëindigd op het WK Licor 43 Bartenders and Baristas Challenge. De mondiale eindstrijd werd gehouden op Gran Canaria waar 26 bartenders en barista's uit twaalf landen met elkaar de strijd aangingen.

Peter Beijer

De Soester Bryan Kuijer (19) vormde samen met barista Laurens da Costa uit Schiedam de Nederlandse afvaardiging. De concurrentie kwam onder meer uit Scandinavië, Australië, Rusland en Spanje.

De deelnemers werden op de proef gesteld met een reeks uitdagingen, waaronder het zoeken naar ingrediënten op de koffieplantage Finca La Laja. Kuijer en Da Costa moesten daarnaast hun kennis testen in onder meer een koffie- en cocktailquiz en een mystery box-taak.

Het Australische duo Millie Tang en Jessie Williamson werd winnaar. In het totaalklassement eindigde het Nederlandse team als zevende. Bryan Kuijer kijkt tevreden en trots terug op het avontuur op het Spaanse eiland. ,,Van de driehonderd punten haalden wij er 254. Australië behaalde 271 punten, dus het scheelde niet veel."

advertentie
advertentie