Viggo Maas komt voor een try-out van De Meestervoorspeller naar idea.
Viggo Maas komt voor een try-out van De Meestervoorspeller naar idea. Danielle Kwaaitaal

Viggo Waas: De Meestervoorspeller

28 oktober 2019 om 19:30 Podiumkunsten

Try out in Theater Idea donderdag

SOEST Dertig jaar speelde Viggo Waas samen met zijn vrienden Peter Heerschop, Joep van Deudekom en Eddie B. Wahr de theaters plat als het succesvolle, prijzen winnende cabaretgezelschap NUHR. Toen aan die samenwerking een eind kwam dreigde het zwarte gat.

Dat werd opgevuld met een structuurloos leven. Viggo Waas was jaren 'de Meestervoorspeller' op de radio voor Edwin Evers bij wereldkampioenschappen en Europese kampioenschappen voetbal en Olympische Spelen. Nu voorspelt hij voor Mattie en Marieke en Q-music elke maandag de belangrijkste sportuitslagen. En nu is daar een solovoorstelling met de naam 'De Meestervoorspeller'. De try-out ervan is te zien op donderdag 31 oktober in Theater Idea.

Wie is die 'Meestervoorspeller', welke gedaanten neemt hij aan? Is het een profeet die komt vertellen over de Messias, orakelt hij over een betere wereld of vindt hij juist dat we onze kansen hebben verspeeld? Is de Meestervoorspeller Charles Aznavour? Of de joodse lijkensjouwer in de Tweede Wereldoorlog? Is hij een nomade, reizend door zijn eigen verleden, of een charlatan gebruik makend van de angst van mensen voor de toekomst… of is hij alle vier?

Het mag misschien vreemd klinken, maar op het podium klimmen vindt Waas nog steeds het leukste wat er is. De Meestervoorspeller komt troost en onzekerheid bieden aan alle mensen. Een cabaret performance van Viggo Waas met voorspellende waarde.

Donderdag 31 oktober, 20.15 uur, Theater Idea, Willaertstraat 49, Viggo Maas, try-out De Meestervoorspeller. 17,00 euro.

advertentie
advertentie