Afbeelding
Eempers

Griezelige spookavond in Soesterberg

27 oktober 2019 om 08:46 Activiteiten

SOESTERBERG Mede door het zachte weer wisten weer veel bezoekers zaterdagavond de voormalige Amerikaanse wijk Apollo, Gemini en Mercury le te vinden voor het jaarlijkse Halloween festijn. Grote dromen mensen met kinderen gingen de versierde huizen langs voor tricks and treats (een traktatie). Het aantal versierde huizen was minder dan voorgaande jaren, maar de bewoners die hun huis wel hadden versierd, hadden er veel werk van gemaakt en zorgden mede voor de sfeer die bij Halloween hoort.

De oudere bezoekers zijn uiteraard wel wat gewend, maar voor de kinderen was het soms schrikken van de vreemde wezens die ze soms onverwacht tegen het lijf liepen. Heksen, spoken, vampiers, zombies, monsters en boze geesten, herkenbaar aan de kleding die ze droegen, voorwerpen die ze bij zich hadden en het bloed, al was het dan ook nep, waarmee ze besmeurd waren zorgden voor griezelige momenten tijdens de Halloweenwalk in wat in de afgelopen jaren is uitgegroeid tot het Halloweendorp of spookstad van Nederland, Soesterberg.

De inwoners van Soesterberg die actief meededen aan Halloween, hadden veel werk gemaakt van hun griezeloutfit waarmee ze de bezoekers de stuipen op het lijf probeerden te jagen. Dat lukte de een meer dan de ander, maar ze hadden in ieder geval succes met hun uitdossing. Die wordt steeds professioneler, net als het feest zelf in Nederland. De basis daarvoor werd in Soesterberg gelegd tijdens de periode dat de Amerikaanse militairen er woonden en die werd overgenomen en verder uitgebouwd door de inwoners van Soesterberg.

Afbeelding
advertentie
advertentie