Afbeelding
Yourlease/HV Eemland

Handballers weer met beide benen op de grond

20 oktober 2019 om 08:57 Overig

SOEST De handballers van Yourlease/HV Eemland staan weer met beide benen op de grond na de 30 – 36 nederlaag tegen Vrone/Berdos. Na de uitstekende seizoenstart met zes punten uit drie wedstrijden zit er blijkbaar zand in de motor.

Tegen het uit Noord-Holland afkomstige Vrone/Berdos combinatieteam werd duidelijk dat de juiste teamspirit ontbreekt, met name verdedigend is dat duidelijk te zien. Na 4 minuten aftasten en een 1-1 tussenstand op het scorebord begon er een 'ren je rot-wedstrijd', na 14 minuten was het in eens 10-10, oftewel 18 doelpunten in 10 minuten.

Beide ploegen hadden een schutter van formaat, bij de thuisploeg kon Jeffrey van Gulik zich van harte uitleven en bij de gasten werd Jos Kenter geen strobreed in de weg gelegd om te kunnen scoren.

Het persoonlijk duel eindigde uiteindelijk in 14-13 voor de 18-jarige Van Gulik. De formatie van het technische duo Grift/Van Gulik schoot daar echter niets mee op. Bij rust leidden de gasten reeds met 17-20 en kort na de hervatting werd het verschil gemaakt, 19-25.

Deze kloof konden de gastheren niet meer goed maken. De neutrale toeschouwers vroegen zich na afloop af waarom beide trainers er niet voor kozen om persoonlijk mandekking te spelen op de topscorers, zowel Bessel Grift als Vrone/Berdos trainer Roland Verduin vertrouwden blijkbaar op het collectief, in de slotfase had Verduin het gelijk aan zijn zijde.

Scores: Jeffrey van Gulik 14, Guido Werensteijn 3, Thomas Visser 3, Menno van Lint 3, Johnny van Gulik 3, Jos Lans 2, Paul Otten 1 en Walter van de Hoef 1.