Afbeelding
Eempers

Bus tussen Soesterberg en Utrecht Centrum blijft

18 oktober 2019 om 14:11 Verkeer en vervoer

SOESTERBERG Soesterberg houdt toch een directe busverbinding met Utrecht Centraal. Even leek het erop dat deze busverbinding zou vervallen. Door de inzet van de gemeente Soest, het ROCOV en de reacties van reizigers hebben de Provincie Utrecht en de U-OV de plannen nu aangepast.

Er komt vanaf december een nieuwe busverbinding van Soesterberg naar het centrum van Utrecht en Maarssen (U-link lijn 73). In oktober 2017 gaven inwoners van Soesterberg in een enquête nog aan behoud van de busverbindingen erg belangrijk te vinden. De gemeente zet zich daar dan ook voor in.

ESSENTIEEL Dit voorjaar presenteerde busvervoerder U-OV de plannen voor de busdienstregeling van volgend jaar. Met name het vervallen van de rechtstreekse bus 52 tussen Soesterberg en Utrecht Centraal was reden voor de gemeente Soest om in actie te komen. Wethouder Kundic: ,,Wij hebben de ambitie om meer inwoners gebruik te laten maken van de fiets en het openbaar vervoer. Goede busverbindingen zijn dan essentieel. Zeker met de flinke groei van het aantal inwoners in Soesterberg. Ik ben daarom erg blij dat de Provincie Utrecht naar onze argumenten heeft geluisterd en met een nieuwe buslijn tussen Soesterberg en Utrecht Centrum komt."

MEER VERANDERINGEN De nieuwe dienstregeling geldt vanaf 15 december 2019. Voor reizigers in Soesterberg zijn er meer veranderingen. Zo neemt Syntus met buslijn 56 de route door het dorp via de Kampweg, Kamerlingh Onneslaan en Oude Tempellaan van Qbuzz over. Vanaf 't Zwaantje rijden straks geen bussen meer naar Utrecht Science Park. Langs de provinciale weg N237 stoppen dan de snelle bussen van U-link lijn 34 naar Zeist en Utrecht Science Park. U-link is de verzamelnaam voor zes hoogfrequente buslijnen die stad en regio Utrecht met elkaar verbinden. Vaker rijden en nieuwe bussen vormen de basis. Ook Syntus gaat met meer (spits)bussen rijden naar Utrecht Science Park via P+R Soesterberg en de A28. In de ochtendspits rijden daar nu al tot 14 bussen per uur.

advertentie
advertentie