Afbeelding
Jaap van den Broek

'Zaalsportclubs dreigen om te vallen'

15 oktober 2019 om 15:45 Politiek

SOEST Veel sportverenigingen worden in hun voortbestaan bedreigd. Die conclusie trekt de Sportfederatie Soest (SFS) uit het begrotingsvoorstel van het college. ,,Opnieuw wordt de sport met bezuinigingen geconfronteerd, na de taakstelling die eind 2014 werd opgelegd van een half miljoen euro", aldus het bestuur na een ledenbijeenkomst maandagavond.

Volgens de SFS dreigt de contributie per zaalsporter de komende vier jaar met honderd euro verhoogd te moeten worden om de nieuwe taakstelling te kunnen realiseren. Het mag dan zo zijn dat de huurtarieven voor de sportaccommodaties in Soest veel lager liggen dan elders, volgens de SFS geeft Soest zelf ook veel minder geld uit aan de sport dan andere gemeenten.
Het lijkt er op dat de gemeente opnieuw een onmogelijk te realiseren taakstelling oplegt die een afbraak zal betekenen voor de clubs die gebruik maken van een overdekte accommodatie, stelt de Sportfederatie Soest. Ze vreest voor ernstige gevolgen.

,,De clubs hebben het gevoel dat er op basis van een incidentele tegenvaller voorstellen zijn gegenereerd die een rampzalig structureel effect resulteren, zonder dat de gevolgen geïnventariseerd zijn, laat staan dat er enige vorm van afweging is gemaakt aan de hand van het eerder vastgestelde beleid en de met de sportverenigingen gemaakte afspraken." De clubs zijn bereid de gemeente inzicht te geven in de mogelijke gevolgen en wat wel en niet haalbaar is.

advertentie
advertentie