Imar met zoon Niek (8) bij de (knuffel)dierenarts tijdens de open dag
Imar met zoon Niek (8) bij de (knuffel)dierenarts tijdens de open dag Marina van Hooft

Middag rondneuzen bij de dieren

16 oktober 2019 om 12:08 Dieren

Van (knuffel)dierenarts tot Rad van Fortuin

SOEST DierenZorg Eemland opende zondagmiddag de deuren voor belangstellenden tijdens de open dag. Zowel bij de vogel- en knaagdierenopvang als bij Dierentehuis 't Hart was van alles te doen. Van eendjes hengelen tot dog-dance.

Marina van Hooft

De parkeerplaats voor Dierentehuis 't Hart staat vol met kraampjes en ook de vrijwilligers van de Dierenambulance zijn er om vragen te beantwoorden. Bezoekers kunnen een lot kopen voor het Rad van Fortuin, een dog-dance demonstratie bekijken, of vragen stellen aan een échte imker.

KINDEREN Voor de jonge bezoekers is er genoeg te doen: schminken of een bezoekje brengen aan de (knuffel)dierendokter. Ook zijn er rondleidingen door het dierentehuis én de vogel- en knaagdierenopvang, of door middel van een speurtocht beide locaties te verkennen. Zo komen de bezoekers ook langs het eendjes hengelen en kunnen ze meer te weten komen over het vogelziekenhuis, dat normaal voor hen gesloten blijft.

VRIJWILLIGERS Zonder de hulp van veel vrijwilligers en medewerkers zou het bestuur van DierenZorg Eemland de open dag niet kunnen laten plaatsvinden. Zo staat vrijwilligster Desiree Willemsen klaar, die al 15 jaar bij de vogel- en knaagdierenopvang helpt. ,,Met de open dag hopen we meer mensen kennis te laten maken met onze opvang, omdat we merken dat er toch nog veel mensen zijn die alleen onze buren van Dierentehuis 't Hart kennen. Daarnaast is het leuk dat we nu echt de gelegenheid hebben om mensen te ontvangen en te vertellen over wat we hier doen, normaal gaat dat niet zo makkelijk", vertelt ze.

IDEAAL Ook Jeannette Reddering van Dierentehuis 't Hart is enthousiast over wat er met de open dag bereikt wordt. ,,Door de open dag kunnen we mensen uit Soest en omstreken laten zien wat voor werk wij doen en waar we dat doen. De open dag is hier ideaal voor, omdat we hier niet over een gebouw beschikken wat geschikt is om door het jaar heen mensen rond te laten kijken. Dat zorgt voor onrust bij de dieren, en op deze manier kunnen de mensen wel een keer per jaar gewoon overal komen."

ERG LEUK Vriendinnen Sandra van Dijk en Tamara Joustra brengen ook een bezoekje aan de open dag met hun kinderen. Sandra is voor de tweede keer bij de open dag met haar kinderen Chanel (11) en Javy (7). ,,Er zijn ook nieuwe activiteiten bijgekomen vergeleken met vorig jaar, zoals het eendjes hengelen, wat natuurlijk erg leuk is. De kinderen vinden vooral de dieren heel leuk, dus daar komen we voor, maar die activiteiten zijn een mooie aanvulling", vertelt ze. Tamara weet via Sandra dat de open dag dit jaar weer plaatsvindt en heeft haar zoon Hannes (4) en dochter Talitha (2) meegenomen. Tamara: ,,De activiteiten die voor de kinderen georganiseerd worden vind ik erg leuk, dat maakt het voor hen een extra leuk dagje uit!"

Niek (8) gaat samen met zijn vader Imar met zijn knuffel langs bij de (knuffel)dierendokter bij Dierentehuis 't Hart. ,,Eigenlijk komen we hier elk jaar, maar dit jaar is bijzonder want mijn moeder staat op de open dag omdat ze vrijwilligster is bij de dierenambulance", zegt Niek. Ook vader Imar is enthousiast over de open dag. ,,We hebben zelf onze poes hier vandaan gehaald, de allerliefst poes van de wereld, dus daarom komen we hier graag terug. Het valt me op dat er ieder jaar wel weer nieuwe dingen zijn en dat het veel mensen trekt. Kortom, heel leuk georganiseerd!"

Hannes (4), Javy (7), Talitha (2) en Chanel (11) deden actief mee met de spelletjes op de open dag
Vrijwilligers Sven en Desiree ontvangen bezoekers bij de vogel- en knaagdierenopvang
advertentie
advertentie