amendement1
amendement1 H. Treffers

Soest2002: 'Een gemiste kans voor de horeca in het buitengebied'

11 oktober 2019 om 10:45 Recreatie Deel je nieuws

Horeca in het buitengebied

Soest2002 constateert dat alle gebieden die het meest gebruikt worden voor toerisme en recreatie compleet op slot zijn gezet. Wat een gemiste kans!

In dit document bepaalt de locatie wat mag en kan, terwijl soest2002 zo graag hadden gezien dat de wensen, behoeften op gebied van toerisme en recreatie van de Soester inwoner en het draagvlak van de omwonenden hierin waren meegenomen. 

Durf te kiezen voor een buitengebied dat beleefd kan worden! Waar we elkaar na een mooie wandeling kunnen ontmoeten onder t genot van een hapje en een drankje. Onze buurgemeenten met bossen die letterlijk grenzen aan de onze kunnen dit wel. Denk aan oa de theetuin en kuil van drakenstein in Baarn. Ons poldergebied is prachtig, maar er zijn nergens prettige en veilige wandelroutes. 

Tegelijkertijd zien we ook dat scholen en sportverenigingen hun ruimtes gebruiken voor feesten en partijen en dat dit nogal eens voor overlast zorgt bij omwonenden. Hier dienen we dan ook heel voorzichtig en zorgvuldig mee om te gaan. Kortom horeca in het buitengebied zou wat ons betreft maatwerk moeten blijven.

We hadden nu de kans om onze toeristisch recreatieve branche voor de komende 10 jaar “een flinke boost” te geven. Soest2002 heeft de andere politieke partijen opgeroepen om deze behoudende visie te heroverwegen via ons amendement dat vraagt maatwerk toe te voegen aan het voorliggende ruimtelijke kader. 

Ondanks dat bijna de gehele oppositie is mee gegaan met ons amendement heeft de gehele coalitie tegen gestemd. Vooral van de VVD hadden we op meer gehoopt.

Horeca gebieden
raadszaal Soest
amendement2
advertentie
advertentie