Chef-kok Umit serveert Turkse specialiteiten in Eetcafé Ortam aan de Koninginnelaan 25.
Chef-kok Umit serveert Turkse specialiteiten in Eetcafé Ortam aan de Koninginnelaan 25. Peter Beijer

Eetcafé Ortam met Turkse specialiteiten

16 oktober 2019 om 17:31 Zakelijk

SOEST Eetcafé Ortam is een nieuw restaurant in de wijk Soestdijk. Sinds kort serveert het team van eigenaar Ortam Acem diverse traditionele Turkse gerechten. Een eetgelegenheid waar volgens Ortam gezinnen prima terecht kunnen. Eetcafé Ortam is sinds juli van dit jaar geopend. Zaterdag 12 oktober is de officiële feestelijke opening van het eetcafé.

Peter Beijer

Het interieur van het nieuwe restaurant is schoon en fris. Aan de wand knispert een digitale open haard. Eigenaar Ortam vertelt over de start van het restaurant dat in juli de deuren al heeft geopend. ,,Wij zijn midden in de vakantieperiode open gegaan, dus tot nu hebben we weinig reclame gemaakt. Toch weet men onze bezorglijn al te vinden. Maar we doen veel meer dan bezorgen. Hier in ons restaurant aan de Koninginnelaan kan men genieten van traditionele Turkse gerechten. Uit ervaring weet ik dat de Turkse keuken, ook bij mensen die geen Turkse achtergrond hebben, populair is."

SMAAKSENSATIE Om de daad bij het woord te voegen komt chef-kok Umit met een keur aan kleine Turkse gerechten. De vriendelijke kok glimlacht: ,,Om kennis te maken met de Turkse keuken". Hij legt uit wat de verschillende hapjes zijn en vooral wat de smaken zijn. Van pittige peper tot smakelijke knoflook en van hartige humus tot kruidige kip. ,,Typisch Turkse gerechten", vertelt Ortam. Diverse verschillende koude en warme hapjes, allemaal authentieke gerechten. Dit zijn allemaal voorgerechten, zo ervaar je bij het begin van je maaltijd al diverse smaaksensaties."

KÖFTE De menukaart toont diverse soepen, salades, tapas, pan- en grillgerechten. Wie nog nooit een köfte burger heeft gegeten kan terecht op de Koninginnelaan. Liefhebbers van kebab, spare ribs en shoarma vinden ongetwijfeld iets van hun gading in het eetcafé.

IMAGO Het restaurant is gerealiseerd na een grondige verbouwing. Het resultaat mag er zijn. Ortam: ,,Ik weet dat deze locatie niet altijd even populair is geweest in de buurt. Veel wisselende eigenaars, lange leegstand. Ik wil dat negatieve imago ombuigen. Dit is een echt familierestaurant met een positieve sfeer, waar iedereen zich thuis voelt. Het voldoet aan de eisen van deze tijd. Eetcafé Ortam is ruim opgezet, zodat gezinnen hier prima plaats kunnen nemen. Met het restaurant en de lounge beschikken wij over vijftig plaatsen. Zelfs als het vol is zitten onze gasten niet op elkaar gepropt en hebben ze alle privacy die ze wensen. Naast het restaurant is er ook een bar. 's Avonds kan men hier een pilsje of iets anders drinken en is er gezellige muziek."

HAZES Aanstaande zaterdag is de officiële opening van Eetcafé Ortam. De horecaondernemer pakt uit: ,,Vanaf 16.00 uur is iedereen van harte welkom. We hebben hapjes en drankjes en vanaf 19.00 uur is er live muziek. De Turks/Nederlandse look-a-like van André Hazes komt zingen", vertelt hij.

OPENINGSACTIE ,,Tijdens de maanden oktober en november is er bovendien een openingsactie, laat de Soester ondernemer weten. ,,Een Burger Menu van normaal 10,50 euro kost in deze periode slechts 5,95 euro."

PERSONEEL Voor mensen die een leuke baan in de horeca zoeken is er volgens Ortam plek in zijn eetcafé. ,,Wij hebben plek voor gemotiveerde mensen die enthousiast onze gasten willen bedienen. Mail of bel mij maar."

a Eetcafé Ortam, Koninginnelaan 25, tel: 035-2062929, www.eetcafeortam.nl

advertentie
advertentie