De Duinkikkers kent in eigen huis een prima start in de landelijke C-zwemcompetitie.
De Duinkikkers kent in eigen huis een prima start in de landelijke C-zwemcompetitie. De Duinkikkers

Promovendus De Duinkikkers doet opnieuw mee om promotie in zwemcompetitie

6 oktober 2019 om 21:45 Overig Deel je nieuws

Liefst 21 jaar na dato was het eindelijk weer zover; de zwemploeg van De Duinkikkers mocht eindelijk weer eens acteren in de landelijke C-klasse van de zwemcompetitie. Destijds, toen het overgrote deel van de huidige zwemmers nog niet eens geboren was, degradeerde de ploeg direct weer terug naar de regionale competitie.

Tijdens de eerste ronde was het merkbaar dat de ploeg eenzelfde scenario te allen tijde wilden voorkomen. In eigen huis was men afgelopen zaterdag tot op het bot gemotiveerd, zwom de tegels uit het bad en neemt na de eerste ronde brutaal de tweede plaats in de competitie in. Daardoor doen ze volop mee om promotie naar de B-klasse, aangezien het verschil met de nummer 3 al meer dan 100 seconden is.

Er werden afgelopen zaterdag 41 persoonlijke records verbeterd en daarnaast wisten Senna Boogmans, Koen van Leeuwenkamp, Angela Whitney (allen 2x), Tess Bemer, Maaike de Boer en Niek van Leeuwenkamp (allen 1x) individuele afstanden te winnen.

Sterre Veersma, die pas haar tweede wedstrijd voor de Soesters zwemt, viel ook op. De zwemster, overgekomen van Nunspeet, was bij vier clubrecords betrokken. Na records op de 100 meter schoolslag en 100 meter wisselslag zwom ze ook nog een uitstekende 100 meter vrije slag. Als startzwemster in de estafette zwom ze met 59.36 als eerste Duinkikkerdame ooit onder de minuutgrens. Het bleek de opmaat naar nog een record; met Noortje Wijnstekers, Noha Zwiers en Tess Bemer verpulverde ze de staande tijd op de 4x100 meter vrije slag.

Bemer wees op haar beurt eerder al een estafetteteam de juiste weg. Met Rhodee van den Ham, Eva Ophorst en Angela Whitney zwom ze op dezelfde afstand eveneens een nieuw leeftijdsrecord. Voor van den Ham was dat niet het enige hoogtepunt. Met een uitstekende 200 meter schoolslag legde ze beslag op liefst drie clubrecords.

Het laatste individuele record was voor Senna Boogmans; de negenjarige werd de snelste negenjarige op de 50 meter vrije slag ooit: 36.20! Ze nam dat record over van Angela Whitney. Als klap op de vuurpijl zwommen Lucas Bemer, Niek van Leeuwenkamp, Mart van Leeuwenkamp en Youri Voet nog een nieuw record met hun estafetteploeg!

advertentie
advertentie