onder begeleiding van Amanda Minkema
onder begeleiding van Amanda Minkema Amanda Minkema

'Je gaat het pas zien als je het doorhebt' (Cruijf)

29 september 2019 om 21:29 Maatschappelijk Deel je nieuws

In deze tijd is er gelukkig steeds meer aandacht voor de situatie van mantelzorgers. In de nationale media maar ook in Soest. In samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg van de Gemeente Soest en Uw Mantelzorg Café Soest start dit najaar een speciaal voor mantelzorgers ontwikkelde cursus. Een initiatief van Amanda Minkema, coach en trainer van Courage Coaching uit Soest.

Doel van de cursus is mantelzorgers door middel van bewustwording te laten groeien naar inzichten die helpen de juiste keuzes te maken. Keuzes die zowel voor de hulpontvangers als voor de mantelzorgers meer kwaliteit van leven geven. Want daar kan het aan ontbreken als je intensief aan het mantelzorgen bent. Dan heb je onvoldoende ruimte in je hoofd om met afstand te kijken naar je situatie en wat nodig is. Toch is het cruciaal dat een mantelzorger dat doet. Immers - om met Johan Cruyf te spreken - je gaat het pas zien als je het doorhebt. Dus betekent stilstaan eigenlijk dat je vooruit kunt gaan. 

Deelname aan de cursus (wat eigenlijk een groeps-coaching-cyclus is) ‘Stilstaan bij jezelf’ biedt inzichten vanuit bewustwording. Niet omdat het verteld wordt, maar omdat mantelzorgers zelf tot inzichten komen die bij hen passen. Door met lotgenoten deel te nemen in de cursus ontstaan inzichten over de persoonlijke situatie, over wat hen beweegt maar ook wat hen belemmert. Deze inzichten in combinatie met de ontwikkeling van de wilskracht maakt dat mantelzorgers gefundeerde keuzes kunnen maken. Zoals bewust grenzen stellen, rustmomenten nemen en ontspanning zoeken, waarbij hulp inschakelen een logische en innerlijk vrije stap is geworden. Om beter met de mantelzorgsituatie om te gaan en de zorg vol te houden. 

De cursus is elke twee weken op de maandagmorgen en start op 21 oktober 2019 in Uw Gemakshuis, Koninginnelaan 6, Soest. Dankzij een subsidie van de gemeente zijn de kosten beperkt tot € 30,-- voor 6 bijeenkomsten. Meer informatie op www.havecourage.nl of bel naar 06-53790598.

advertentie
advertentie