Hees liet Baarn met 0-5 kansloos.
Hees liet Baarn met 0-5 kansloos. Ronald Kersten

Soester voetballers Hees delen rake klappen uit in Baarn

29 september 2019 om 19:12 Voetbal

SOEST Een drieluik van wedstrijden van Soester voetbalclubs tegen 'aartsrivalen' uit Baarn was het zaterdag. Van de drie verenigingen uit Soest waren VVZ'49 en Hees daarin succesvol, terwijl 't Vliegdorp het onderspit moest delven.

Ton van Zoeren

HOOGLANDERVEEN - SO SOEST 1-3 door twee doelpunten van Ali Coban en een eigen goal van Hooglanderveen won de ploeg van trainer René van der Kooij ook zijn tweede wedstrijd. ,, Het is leuk om als nieuwe trainer nieuwe dingen te doen en dat het meteen resultaat heeft, dat is best lekker'', aldus Van der Kooij.

SO Soest won verdiend. ,, De eerste helft speelden we erg goed en lieten we zien dat we kunnen domineren, en dat moeten we de komende weken meer gaan doen. Toch baal ik van die tegentreffer, want de tweede helft werden we te gemakzuchtig'', relativeert de coach, die zegt veel profijt te hebben gehad van de zware bekerpoule in de voorbereiding. ,, Daar ging alles veel sneller op een hoger niveau en daar hebben wij voordeel van gehad. We hebben verdiend gewonnen van een tegenstander die ook wilde voetballen.''

SV BAARN - HEES 0-5 Na de mindere competitiestart tegen Odysseus heeft Hees zich zaterdag goed hersteld. Het vermorzelde Baarn met vijf treffers. Volgens coach Rob van Garderen zijn de tegenstanders goed geïnformeerd over het feit dat zijn team zich behoorlijk versterkt heeft. ,, Baarn parkeerde de bus met negen man voor het doel.'' Het duurde dan ook tot de 32ste minuut voordat Hees via Dion Looysen die bus sloopte. Maar daarna ging het hard met doelpunten van Dennis Schaap en Chris van den Berg.

Na rust bepaalden Van den Berg en  Schaap de eindstand op 0-5. Van Garderen was tevreden: ,,We hadden het elftal op wat plekken gewijzigd. Schaap stond nu in de spits. Hij is een ploert in de goede zin van het woord. Hij heeft constant twee mensen om zich heen, en dat geeft ruimte voor de andere jongens. Dat pakte vandaag goed uit. Het was een goed herstel en we pakten geen kaarten, dus zijn we nog steeds op volle oorlogssterkte.''

EEMBOYS - VLIEGDORP 2-1 ,,Onverdiend verloren'', reageerde trainer Raymond Lantinga van de tweede op rij verloren wedstrijd van Vliegdorp. ,,Wij waren de eerste twintig minuten sterker en hadden zeker tweemaal moeten scoren.'' Eemboys daarentegen had daar geen moeite mee en kwam op voorsprong. Rishendly Maduro bracht de ploegen voor rust in evenwicht.

Na rust bleven de Soesterbergers de beste ploeg, maar door klungelig uitverdedigen kwam het team van Rene Ribberink weer op voorsprong. Wat tevens de eindstand werd. Lantinga is toch positief: ,, Ik zie elke week verbeteringen. Het wordt een beter seizoen dan vorig jaar. Dat weet ik zeker.''

ZEIST - SEC 6-0 Na de redelijke wedstrijd van vorige week was SEC zaterdag kansloos in Zeist. Al na acht minuten voetbal stond de ploeg van coach Rein Westra met 2-0 achter. Volgens verdediger Marco Valkenburg was Zeist een maatje te groot. ,,We verloren van de absolute kampioenskandidaat.''