Afbeelding
Ronald Kersten

VVZ’49 met Houdini-act langs tien man van TOV

29 september 2019 om 08:37 Voetbal

SOEST ,,Ik hoop dat we deze wedstrijd kunnen wegstrepen als de slechtste wedstrijd van het seizoen'', mopperde John van Loen nog na. De coach van VVZ'49 zag zijn ploeg, nagenoeg de hele wedstrijd tegen de tien man van TOV, een dramatisch partij voetbal spelen.

Ton van Zoeren

Toch wonnen zijn pupillen door een narrow escape met 5-4 van de Baarnaars. Even leek het er op dat na twee minuten spelen de thuisclub al op rozen zat. Een voorzet van Rodney van Klooster verraste doelman Tim van Loon en verdween tussen de palen. Amper een minuut later mocht Steph van Hoffe met rood op zak de kleedkamer opzoeken. Die manmeer situatie sorteerde weinig effect, want TOV kwam al snel op gelijke hoogte. Dat was weliswaar door een eigen doelpunt van Kevin Schimmel, maar de gasten waren de beter voetballende ploeg. VVZ bleef aanmodderen en stapelde fout op fout. Tim Suik strafte dat af en met een fraaie treffer zette hij zijn ploeg op een verdiende voorsprong.

GEEN GRIP De pupillen van Van Loen kregen maar geen grip op het spel van het team van trainer Henk van Zoeren. De gelijkmaker van Jordy Schimmel kwam daarom als het ware uit de lucht vallen. Zijn diagonale schot flitste in de kruising: 2-2. VVZ kreeg even een opleving en twee minuten later kopte Saddy de Koning fraai binnen: 3-2. TOV bleef moedig spelen en gaf zich niet gewonnen. Een geluk voor de Soesters was dat pal voor rust een schot buiten bereik van doelman Oscar Kooij de paal trof. Van Loen zag daarna team in herhaling vallen. Het rust signaal van de scheidsrechter klonk dan ook als een gong bij een bokswedstrijd.

Tijdens de thee stond de kleedkamerdeur bol van het geluid van de reprimande die Van Loen afstak. Die mededelingen waren niet aangeslagen, want de tweede helft was van een nog minder niveau. De bezoekers werd alle ruimte over de vleugels geschonken en dat gaf riskante voorzetten. Uit één van de aanvallen via de flanken kon Aran van Boxtel volkomen vrij intikken: 3-3. VVZ, gestart met de Grieken Stefanos en Anastasios Teperikidis in de basis, kreeg via De Koning de kans om weer op voorsprong te komen. Maar de anders zo trefzekere spits zag zijn poging op het lichaam van de doelman belanden.

SCHANDALIG In de 72e minuut vielen er twee treffers. Eerst was het Steyn Boers die voor de 4-3 tekende. Nog zestig seconden erna deed Thomas van den Abeelen het zelfde: 4-4. De deceptie bij de gasten was dan ook groot omdat VVZ een strafschop kreeg in de vierde minuut van de extra tijd, die Sebastiaan Kolff verzilverde: 5-4. De deur van de kleedkamer stond zaterdag voor de tweede maal bol, omdat Van Loen verre van tevreden was. ,,Gewoon schandalig gevoetbald vandaag. TOV was beter dan ons. Wij konden het spel niet maken en haalden allemaal een onvoldoende.''

DERBY Steph van Hoffe, die na drie minuten voetbal zijn trainingspak al weer aan had, keek sip. Vorig seizoen verdedigde hij nog de kleuren van Hees, en die derby staat binnenkort op het programma. ,,Ik baal behoorlijk. Ten eerste dit onverdiende verlies en mogelijk geen derby voor mij tegen Hees door die twijfelachtige rode kaart. Ik vond het hooguit geel.'' Op Van Loen na waren er geen reacties op te tekenen bij het groenwitte kamp. De geplaagde kleedkamerdeur bleef angstvallig lang dicht.