Afbeelding
Eempers

Vernieling glazen dak fietsenstalling

27 september 2019 om 13:31 Overig

SOEST Vroege reizigers ontdekten vrijdagmorgen dat voor de zoveelste keer vandalen hadden toegeslagen bij de overdekte fietsenstalling bij de spoorwegovergang Soest-Zuid. Van de stalling langs de Koningsweg aan de zijde van de Bosstraat werden opnieuw enkele glazen platen van de overkapping stukgeslagen, met een ravage aan glassplinters als gevolg. Ook enkele fietsen werden door vallend glas beschadigd.

Er gaat geen jaar voorbij of de stalling is het doelwit van vandalen, soms zelfs vaker dan één keer per jaar. Als in 2015 heeft de gemeenteraadsfractie van Democraten Soest Natuurlijk (DSN) er vragen over gesteld. De fractie vroeg toen of de verantwoordelijk wethouder onderwijs aandacht voor dit onderwerp zou willen vragen op de basisscholen en in het voortgezet onderwijs. ,,In het uiterste geval zou de stalling maar moeten worden opgeheven", aldus DSN.

Niet alleen de fietsenstalling is het doelwit van vandalen, ook met de skatebaan erachter aan de Bosstraat was dat het geval. Daar liepen de vernielingen, onder meer door brandstichting, dermate uit de hand dat de gemeente besloot de baan op te heffen en de toestellen weg te halen.

Afbeelding
advertentie
advertentie