Afbeelding
Archief BDU Media

'Nieuwe multifunctionele, compacte sporthal goed inpasbaar'

26 september 2019 om 13:33 Politiek

SOEST Het college van B&W heeft dinsdag 24 september besloten om de nieuwe sporthal achter Sportboulevard de Engh te willen realiseren. Het voorstel hiervoor wordt in november 2019 voorgelegd aan de gemeenteraad.

De bouw van een nieuwe multifunctionele sporthal vervangt de huidige sporthal Beukendal. Deze is functioneel en economisch afgeschreven. Met Sportboulevard de Engh als locatie wordt een compacte sporthal mogelijk omdat functies als entree, kantine en kleedruimten kunnen worden gecombineerd. Wethouder Dijkhuizen: ,,Door de bouw van de nieuwe sporthal zijn er veel voordelen te behalen. De kwaliteit van de binnensportaccommodaties wordt weer op peil gebracht en door de multifunctionaliteit en compacte vormgeving is goede inpassing met oog voor de buurt mogelijk. De kosten blijven zo laag mogelijk, ook al zijn ze door het verstrijken van de tijd en nieuwe duurzaamheidseisen wel hoger dan eerder verwacht. Wat het college betreft is er nu geen reden meer om tijd te verliezen en hebben onze inwoners straks een prachtige nieuwe sporthal."

Buurtbewoners, vertegenwoordigers uit sport en onderwijs en andere betrokkenen hebben op meerdere momenten inbreng geleverd voor de uitwerking van dit plan. Veel van de door hen eerder ingebrachte aandachtspunten, zoals bijvoorbeeld die over geluid, hoogte van de sporthal en groene inpassing in de omgeving, konden volgens het college worden meegenomen in de plannen. ,,Na afloop van de meest recente ontmoeting met de betrokkenen in juli waren de reacties overwegend positief. Zowel de reacties op de concept plannen voor de binnen- en buitenkant van de nieuwe sporthal, als de manier waarop deze met hun inbreng tot stand zijn gekomen."

Als de nieuwe sporthal wordt gerealiseerd achter Sportboulevard de Engh, ontstaat er na de sloop van sporthal Beukendal ruimte voor woningbouw. Dit speelt in op de grote behoefte aan woningen in Soest en maakt om die reden onderdeel uit van de nieuw te vormen visie op het Dalweggebied.

advertentie
advertentie