(Archieffoto ter illustratie).
(Archieffoto ter illustratie). Marcel Koch

College: 'geen herbouw van gymzaal Orlando'

26 september 2019 om 13:01 Overig

SOEST Het college ziet af van herbouw van gymzaal Orlando. Het college liet, 'passend bij de ambities zoals beschreven in het coalitieakkoord', een analyse maken van het gebruik van alle binnensportaccommodaties in Soest. Daaruit blijkt volgens haar dat herbouw van Orlando na sloop niet noodzakelijk is. ,,Andere, al bestaande gymzalen bieden voldoende ruimte om gebruikers vanuit zowel onderwijs als sport een plek te geven. Binnensportaccommodaties in onze gemeente kunnen dus efficiënter gebruikt worden. Een wens die de gemeenteraad al jaren koestert. Het college ziet daarom af van herbouw."

Gymzaal Orlando blijft tot het einde van schooljaar 2019-2020 in gebruik. Vanaf augustus 2020 kunnen onderwijs en sport worden ondergebracht in al bestaande gymzalen zoals Willaert en de Smitsweg. Op dit moment wordt gymzaal Orlando gebruikt door drie scholen: de Bron, de 2e Van der Huchtschool en de Insingerschool. Daarnaast zijn de tafeltennisverenigingen Shot en Overhees hoofdgebruikers van de zaal. In het winterseizoen trainen er ook buitensportverenigingen. In de gymzalen in de directe omgeving (Willaertgebouw en de Smitsweg) is ruimte beschikbaar om zowel de scholen als de sportverenigingen te huisvesten.

OVERHEES Voor de wijk Overhees betekent dit, dat de scholen in Overhees vanaf het nieuwe schooljaar voor de gymlessen zowel sportzaal Willaert als de gymzaal Smitsweg gaan gebruiken. In overleg met de schoolbesturen worden de lessen over beide zalen verdeeld.

Om ervoor te zorgen dat de huidige gebruikers van Orlando een volwaardig onderkomen vinden in gymzaal Willaert, wordt deze laatste op een paar punten aangepast. In overleg met de sportverenigingen worden bestaande ruimtes geschikt gemaakt voor gebruik als opbergruimte en ontmoetingsruimte en wordt de sporttoegang van het Willaertgebouw veiliger en toegankelijker.

De plannen voor de ontwikkeling van seniorenhuisvesting op de plek van Orlando zijn in voorbereiding. ,,Wij betrekken daar de inzichten van de buurt graag bij. Binnenkort informeren we omwonenden over de manier waarop we daarbij met hen willen samenwerken", schrijft het college.

advertentie
advertentie