Afbeelding
Eempers

Wethouder Dijkhuizen trapt project Den Bergh officieel af

24 september 2019 om 19:22 Nieuwbouw

SOESTERBERG Met wat regen, maar veilig in een tent met een hapje en drankje stonden kopers, bouwers en ontwikkelaars bij elkaar voor het officiële openingen van project 'Den Bergh'. Ook de gemeente was vertegenwoordigd met wethouder Harrie Dijkhuizen en Aukje Treep-van Hoeckel en enkele ambtenaren. Om 15.30 uur werd  het project geopend door Frans van de Wetering.

Vijftig procent van de woningen is nu reeds verkocht en het vertrouwen dat het geheel verkocht wordt, is groot. Stefan van Dijk interviewde wethouder Dijkhuizen. De wethouder vertelde over het ontstaan van Soesterberg. Een gehucht dat vroeger bekend stond als Den Bergh en bij koninklijk besluit in 1837 de naam Soesterberg kreeg. Ook vertelde hij over de andere projecten van Soesterberg, die of wel af waren, nog bezig en in ontwikkeling zijn. De wethouder is naar eigen zeggen trots op Soesterberg en zijn vrouw vroeg hem laatst nog wanneer zij in Soesterberg gaan wonen.

Na het interview werd de wethouder uitgenodigd om de officiële openingshandeling - zand weghalen met kraan - uit te voeren. Dat deed hij kordaat. Na het maken van de groepsfoto met een drone werden de officiële handelingen afgesloten en gingen de bezoekers informeel verder in de tent met een borrel.

Afbeelding
advertentie
advertentie