Afbeelding
Eempers

Grote schade door brand in slaapkamer

24 september 2019 om 11:29 Brand

SOESTERBERG Bij een brand in een slaapkamer aan de voorzijde van een rijtjeswoning aan de Versteeghlaan is dinsdagochtend grote schade ontstaan. De bewoners, onder wie enkele kinderen, konden op tijd uit de woning komen. Zij bleven ongedeerd.

Bij aankomst zette de brandweer direct een straal in om met een binnenaanval het vuur te blussen. In de slaapkamer bleken beide matrassen van een stapelbed in brand te staan. De brand was snel onder controle. De matrassen werden naar buiten gegooid en daar verder afgeblust.

Hoewel ook een hoogwerker was opgeroepen, hoefde deze niet ingezet te worden. Dit gold ook voor het voertuig met de ventilator aan boord. Ook deze hoefde niet gebruikt te worden. Doordat er een windje was opgestoken, trok de rook op een natuurlijk weg uit de woning. Voor de zekerheid verrichtte de brandweer een meting om te kijken of er nog koolmonoxide in het huis was maar er werd niets gemeten. 

De coördinator van Stichting Salvage kwam naar Soesterberg om de bewoners van het huis te ondersteunen met de afwikkeling van de schade.

advertentie
advertentie