V.l.n.r.: Angela, Jacinthe, Nynke, Emma, Rhodee
V.l.n.r.: Angela, Jacinthe, Nynke, Emma, Rhodee De Duinkikkers - Sven van Zanten

Estafettemeiden negende van Nederland

22 september 2019 om 23:00 Overig Deel je nieuws

Afgelopen zondag stond in Eindhoven de NK estafette op het programma. In het Pieter van den Hoogenband zwemstadion kwamen de beste clubteams per leeftijdscategorie aan de start. In de categorie meisjes 2007/2008 en jonger had een vijfkoppig meidenteam van De Duinkikkers zich als negende geplaatst voor deze nationale titelstrijd.

De Soesters beschikken over een uitstekende lichting met jonge talenten, wat ook tijdens deze kampioenschappen weer duidelijk werd. Dat de ploeg allround wordt opgeleid bleek op de 4x100 meter rugslag. Angela Whitney, Jacinthe van Ebbenhorst Tengbergen, Rhodee van den Ham en Emma Schalken verrasten vriend en vijand me een uistekende zesde plaats. Enkele grote verenigingen werden hier ruimschoots voorbij gezwommen.

Op de 4x100 meter wisselslag zwom hetzelfde viertal naar een uitstekende negende plaats, terwijl ook de 4x100 meter schoolslag estafette in de top tien eindigde. Met Nynke Voerman voor Emma Schalken in het team tikten de Soesters als tiende aan. Met alleen nog de 4x100 meter vrije slag voor de boeg was de tank langzaam leeg aan het gaan. Enkele uitstekende overnames, goed geoefend in de training, hadden een mooie dertiende plaats tot gevolg.

Overall eindigde het team door bovenstaande prestaties als negende in het klassement. Een uitstekende prestatie, aangezien tot vandaag alleen Whitney ervaring had met het zwemmen van een NK. De andere vier zullen deze eerste titelstrijd niet snel vergeten, die neemt niemand ze meer af! 

advertentie
advertentie