Archieffoto ter illustratie.
Archieffoto ter illustratie. Ronald Kersten

Eerste averij voor handballers

22 september 2019 om 10:41 Overig

SOEST De mannen handballers van Yourlease/HV Eemland zijn tegen hun eerste nederlaag van dit seizoen aan gelopen. In Leidschendam was het geroutineerde E.H.C. een maatje te groot voor de verrassende koploper in de eerste divisie, 24-20 stond er na zestig minuten handbal op het scorebord.

Na een gelijkopgaande eerste helft stonden de gastheren met een 11-9 ruststand reeds aan de positieve kant van de score. Na de hervatting werd de koploper in de blaas(sport)hal volledig weg geblazen, binnen no-time was het 20-12 en was de wedstrijd beslist.

In het laatste kwartier konden de mannen van het technische duo Grift/Van Gulik de stand nog een draaglijker aanzien geven, maar het leed was reeds geschied: 24-20. Het enige lichtpunt voor Eemland van deze wedstrijd was Tim Zwart, die met 9 treffers zijn gemiddelde behield en topscorer blijft in de eerste divisie.