Jochum de Jong (links) van het Soester Elftal overhandigt de cheque van 2000 euro aan Koos Nieuwland van Hospice De Luwte
Jochum de Jong (links) van het Soester Elftal overhandigt de cheque van 2000 euro aan Koos Nieuwland van Hospice De Luwte Peter Beijer

Soester Elftal goed voor 2000 euro voor Hospice De Luwte

18 september 2019 om 22:43 Verenigingen Deel je nieuws

SOEST - De wedstrijd van het Soester Elftal tegen de Soester Legends, gespeeld op 22 juni heeft een flink bedrag opgeleverd voor het goede doel. 

Voorzitter Jochum de Jong van Stichting Het Soester Elftal, reikte woensdagavond in De Lindenhof een cheque van 2000 euro uit aan Koos Nieuwland, bestuursvoorzitter van Hospice De Luwte. 

Nieuwland was verrast en blij met het geld dat de voetballers van SEC, SO Soest, VVZ'49, Hees en 't Vliegdorp bij elkaar hebben gevoetbald. ,,Hiermee kunnen wij goede dingen doen voor onze hospice", vertelde de voorzitter. ,,Wij bestaan inmiddels ruim twaalf jaar en dan zijn sommige zaken zoals bedden en huishoudelijke apparatuur aan vervanging toe. Een organisatie als Hospice De Luwte is afhankelijk van donaties, subsidies en schenkingen. Dit bedrag van Het Soester Elftal is bijzonder welkom."

Het Soester Elftal speelde in juni de derde wedstrijd in haar bestaan. Het initiatief om jaarlijks een wedstrijd te spelen met de beste spelers van de vijf Soester voetbalclubs ontstond in 2016, naar een idee van toenmalig SEC-trainer René Ribberink. De eerste wedstrijd was in 2017 (tegen Hooglanderveen). Dankzij sponsoring en een collecte onder de toeschouwers wordt er elk jaar geld opgehaald voor de onkosten en voor een lokaal goed doel. In 2018 (tegen oud-FC Utrecht) en dus dit jaar (tegen de Soester Legends) werd er gevoetbald door het Soester gelegenheidselftal. 

Ook in 2020 zullen de beste voetballers van Soest weer ten strijde trekken. De voorbereidingen voor de vierde wedstrijd van het Soester Elftal starten binnenkort.  

advertentie
advertentie