Red Stars
Red Stars Ronald Kersten

Sonny Waaldijk zet Red Stars op de rails

15 september 2019 om 23:24 Overig

SOEST Ondanks wat tegenvallers in de personele bezetting heeft Red Stars de eerste buit binnen. Sonny Waaldijk bewees in het openingsduel een aanwinst te zijn. Met 22 punten zette hij het basketbalteam uit Soest op de rails. De 76-81 zege kostte bloed, zweet en tranen.

Johan van Beek

Een tamelijk grillig scoreverloop ging vooraf aan de overwinning in en op Hoofddorp. De valse start kwam op naam van Red Stars dat met een 23-14 achterstand uit het eerste kwart vluchtte. Het herstel zette zich in en er was een kleine marge in het voordeel van de Soesters toen de rust aanbrak: 43-45. De trend van het tweede kwart zette zich voort na rust. Met nog tien minuten voor de boeg leek er sprake van een beslissing: 51-63.

Maar o wee, het doemscenario van vorig seizoen doemde op. Toen stond de ploeg acht minuten droog en werd er verloren. Nu kwam Hoofddorp wederom langszij (76-76). Een drietje van Nino Winters noopte de thuisploeg te forceren, waarna Waaldijk nog twee vrije worpen verzilverde, waardoor hij vaste waarde Michiel Zwarteveen (21 punten) op de valreep passeerde.